Uutiset

Velkuan seurakunta liitetään yhtenä kokonaisuutena Naantalin seurakuntaan

RITVA SETÄLÄ

Velkuan parin sadan hengen seurakunta liitetään yhtenä kokonaisuutena Naantalin seurakuntaan.

  Velkuasta ei siis tule kappeliseurakuntaa, seurakuntapiiriä tai seurakunnan aluetta, jotka ovat hallinnollisia vaihtoehtoja.

- Kappeliseurakunta olisi käytännössä aika raskas organisaatio. Se ei helpottaisi kenenkään toimintaa. Jonkinasteinen itsenäisyys säilyisi, mutta velkualaiset jäisivät helposti toisarvoiseen asemaan, kirkkovaltuuston torstaista päätöstä perustelee Naantalin kirkkoherra Jyrki Rautiainen .

- Keskeiset velkualaiset itse sanoivat ääneen, että liitettäisiin yhtenä kokonaisuutena, jolloin osat ovat samanarvoisia, Rautiainen lisää.

Kirkkohallitus päätti kesäkuussa, että Velkuan seurakunta liitetään Naantaliin 2005 alussa. Velkuan omaisuus, velat ja velvoitteet siirtyvät Naantalin seurakunnalle. Naantalin kirkkovaltuusto jatkaa laajentuneen seurakunnan kirkkovaltuustona vaalikauden loppuun.

Naantalin kirkkoneuvosto teki liitoksesta joulukuussa korkeimpaan hallinto-oikeuteen valituksen, joka periaatteessa voi vielä kaataa hankkeen. Rautiaisen käsitys kuitenkin on, ettei päätös enää muuttuisi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kirkkovaltuutetut tähdensivät torstaina, että vain asiat riitelevät, eivät ihmiset. Valitus kohdistuu vain kirkkohallituksen toimintatapaan, "pakkoliitokseen".

Kirkkovaltuusto hyväksyi Velkuan menot ja tulot Naantalin seurakunnan talousarvion ylityksenä vuonna 2005. Niitä seurataan kirjanpidossa tilitunnisteiden avulla.

Velkuan seurakunnan menot ovat yhteensä noin 100 000 euroa, joista yli kolme neljäsosaa on palkkakuluja. Tulot 2005 ovat 58 000 euroa, mistä noin 25 000 on verotuloja ja 32 000 euroa liittymisavustusta.

Kirkkoherra arvioi, ettei velkualaisten seurakuntaelämä suuresti muutu.

- Pappien vaihtuvuus vähenee. Entistä enemmän siellä käy Naantalin pappeja. Minulla on aavistus, että sekä velkualaiset että naantalilaiset saavat jotakin enemmän.

Uusi kappalainen

Naantalin seurakunnan II kappalaisen virkaan valittiin yksimielisesti pastori Leena Flander .

Kirkkovaltuusto päätti, että puheenjohtajana jatkaa Riitta Isotupa ja varapuheenjohtajana Riitta Alho .