Uutiset

Miestä vyöllä kuristanut mielentilatutkimukseen

SEPPO SUDENNIEMI

Turun käräjäoikeus määräsi keskiviikkona tapon yrityksestä syytetyn vuonna 1980 syntyneen turkulaismiehen mielentilatutkimukseen. Mies kuristi viime elokuun alussa puistossa istunutta yli viisikymmenvuotiasta miestä tämän omalla vyöllä, ja vain poliisin pikainen paikalletulo esti uhrin menehtymisen. Syyttäjä vaatii miehelle kuuden vuoden tuomiota.

Kuristettu vaatii henkisestä kärsimyksestä 4 500 euron korvauksen. Syytetyltä vaaditaan rangaistusta myös vahingonteosta ja varkaudesta, sillä hän rikkoi erään pakettiauton ikkunat ja murtautui Turun linja-autoasemalla kahvilaan ja vei sieltä tupakkakartonkeja. Näistä vahingoista vaaditaan noin

1 200 euron korvauksia.

Kainalosauvoilla liikkunut mies istui iltapäivällä 6. elokuuta puiston penkillä Eerikinkadun päässä Aurajoen rannalla, kun syytetty tuli ja löi miestä kaksi kertaa kasvoihin. Uhri menetti tajuntansa, jolloin lyöjä irrotti tajuttoman housuista vyön ja pujotti sen miehen kaulaan. Sen jälkeen hän alkoi raahata uhria perässään. Syyttäjän mielestä teko oli erityisen raaka ja julma.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Hengenmeno lähellä

Ohikulkijan hälyttämä poliisi tuli paikalle vajaassa minuutissa. Todistajana kuultu konstaapeli luonnehti tilannetta hurjannäköiseksi. Pahoinpitelijä ei totellut poliisia, vaan jatkoi uhrin raahaamista, jolloin hänet piti irrottaa väkipakolla ja panna rautoihin. Poliisin mukaan oli ilmiselvää, että uhri menehtynyt ellei apua olisi tullut.

Asianomistajan oikeusavustajan mukaan tapahtuma oli yksiselitteisen selvä, mutta puolustuksen mukaan kyseessä oli salaliitto. Koska syytetty oli tapahtumahetkellä päihtynyt eikä muista tapahtumasta mitään, oli hänet syytetyn oikeusavustajan mukaan voitu lavastaa syylliseksi. Oikeusavustaja epäili penkillä olleen miehen ehkä metsästävän korvausta ja lähistöllä olleet rankasti ryypänneet miehet saattoivat olla mukana ansaa virittämässä. Joku heistä oli ehkä usuttanut syytetyn ottamaan vyön käteensä silloin kun poliisi saapui paikalle.

Uhri kiisti koskaan tavanneensa kuristajaa, mutta syytetyn oikeusavustajan mukaan he olivat väistämättä tutustuneet asunnottomille tarkoitetussa Sillankorvan majoituspaikassa.