Uutiset

Kymmeniä amerikkalaissotilaita kuoli maahansyöksyssä

Bagdad,
(STT-Reuters)

Kuljetushelikopterin maahansyöksyssä Irakissa on kuollut ainakin 31 amerikkalaissotilasta, kertoo uutiskanava CNN. Yhdysvaltain sotilasviranomaiset eivät ole vahvistaneet kuolonuhrien määrää, mutta myöntävät turman vaatineen uhreja.

Amerikkalaisjoukkojen edustajien mukaan maahansyöksy sattui viime yönä Rutbahin kaupungin liepeillä Jordanian rajan tuntumassa. Helikopteri oli kuljettamassa sotilaita Fallujasta kohti Jordanian rajaa sotilasoperaation yhteydessä.

Silminnäkijät kertoivat, että kopteriin oli ilmeisesti osunut ohjus. Maahansyöksyn jälkeen kone räjähti. Silminnäkijöiden mukaan myös toinen amerikkalaiskopteri sai osuman, mutta pystyi siitä huolimatta jatkamaan matkantekoa.

Yhdysvallat ja Britannia laativat aikataulua turvallisuusvastuun siirtämisestä vähitellen irakilaisjoukoille Irakin parlamenttivaalien jälkeen. Näin sanoi Britannian pääministeri Tony Blair Financial Times -lehden haastattelussa.

Yhdysvallat ilmoitti aiemmin pitävänsä ainakin 120 000 sotilasta Irakissa seuraavat kaksi vuotta. Nykyisin Yhdysvalloilla on Irakissa 150 000 sotilasta ja Britannialla 9 000.