Uutiset

Neljä peuranpäätä hätkähdytti Piikkiössä

TS/Jane Iltanen<br />Veriset peuranpäät yllättivät yrittäjä Pentti Aron maanantaina.
TS/Jane Iltanen
Veriset peuranpäät yllättivät yrittäjä Pentti Aron maanantaina.

Piikkiössä moottoritien vieressä toimivan Ykköscafen yrittäjä Pentti Aro hätkähti maanantaiaamuna lumitöitä tehdessään. Parkkipaikan roskalaatikon ympäristöstä löytyi neljä veristä peuranpäätä.

- Peuranpäät ovat ilmestyneet roskiksen viereen viikonloppuna, jolloin kahvila oli suljettuna. Mitään tällaista en ole kokenut 30 vuotta kestäneen yrittäjän urani aikana, Aro hämmästelee.

- Teurasjätteet pitää korjata pois, ennen kuin metsäneläimet kiinnostuvat niistä.

Veripäiden jättäjää ei tiedetä. Ykköscafen parkkipaikalla oli maanantaiaamuna kymmenkunta venäläistä rekkaa, mutta niiden osallisuudesta tapaukseen ei ole tietoa.

Tapaus yllätti myös Varsinais-Suomen riistanhoitopiirin riistapäällikön Heikki Uotilan.

- Tällainen toiminta on hyvin harvinaista. Edellinen vastaava tapaus oli 10-15 vuotta sitten Loimaalla, Uotila muistelee.

Uotila ei usko, että asialla olisivat olleet alueen metsästyksen harrastajat.

- Metsästäjät noudattavat ympäristöhygienian ohjeita. Teurastuksessa käytetään asianmukaisia nylkypaikkoja ja jäteastioita. Oikea metsästäjä ei toimi näin. Asialla ovat varmaankin olleet salametsästäjät. Ikävä ja törkeä tapaus.

Salametsästys eli metsästys ilman kaatolupaa on metsästysrikos, josta on seurauksena aseiden ja metsästyskortin menetys sekä sakkoja, enimmillään jopa vankeutta.

Kaarinan poliisi tutkii asiaa.