Uutiset

Suomalaisilta jo 2,4 miljoonaa euroa Aasiaan

TS/Jori Liimatainen<br />Turkulaiset Tomi ja Tytti Toukola pudottivat rahaa Aasian katastrofiapuun Johanna Anderssonin lippaaseen Turun Hansakorttelissa torstaina.
TS/Jori Liimatainen
Turkulaiset Tomi ja Tytti Toukola pudottivat rahaa Aasian katastrofiapuun Johanna Anderssonin lippaaseen Turun Hansakorttelissa torstaina.

ANNA KUUSELA

Suomalaiset ovat lahjoittaneet eri järjestöjen kautta jo yli 2,4 miljoonaa euroa Aasian katastrofiapuun.

- Ihmiset haluavat auttaa. Nyt kaikki antavat rahaa, kun nälkäpäivänä eniten antavat vanhemmat ihmiset ja lapsiperheet, kertoi Hansakorttelissa rahaa kerännyt Johanna Andersson SPR:n Turunmaan piirin Turun ruotsinkielisestä osastosta.

SPR:n Varsinais-Suomen piirin katukeräyksistä on jo kertynyt 200 000 euroa. Piirin kautta Turun seudulla on ollut kierrossa 500 keräyslipasta, ja tyhjennettäviksi tuoduissa lippaissa on ollut keskimäärin 400 euroa.

Suomen Punaisen Ristin keräys on jo tuottanut yli kaksi miljoonaa euroa. Kirkon Ulkomaanavun Aasia-keräys on tuottanut 254 000 euroa, ja Suomen Unicefin keräys noin 180 000 euroa.

- Yritykset ovat lähteneet todella hyvin mukaan, ja täytyy muistaa että yritystenkin takana on aina ihmisiä, kiitteli Suomen Punaisen Ristin markkinointisuunnittelija Heidi Rummukainen torstaina.

  SPR:n vapaaehtoiset lipaskerääjät liikkuvat Turussa uudenvuodenaattona perjantainakin. Kerääjäksi voi ilmoittautua perjantaina kello 8-12 Varsinais-Suomen piiritoimistossa osoitteessa Yliopistonkatu 24 A. Kerääjällä pitää olla kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Loppiaisena 6. tammikuuta Suomen evankelis-luterilaisissa jumalanpalveluksissa kerätään kolehti Suomen Lähetysseuran kautta Kaakkois-Aasian katastrofin uhrien auttamiseksi.

  Kauppakeskus Myllyssä Raisiossa SPR:n kerääjät saivat luvan kerätä vain Prisman kassojen edessä tiettynä aikana. Varsinais-Suomen piiritoimiston kautta tulleita neljää kerääjää kiellettiin keräämästä kauppakeskuksen käytävillä.

- Kaikkiin keräyksiin vaaditaan kauppakeskuksen johdon lupa, sanoi kauppakeskusjohtaja Pertti Vikkula .

- Meidän puoleltamme ei ole tullut määräystä poistaa ketään kauppakeskuksesta. Vartija ohjasi puolenpäivän aikaan neljä kerääjää SPR:n edustajan luo oikealle paikalle. Sen jälkeen kerääjät poistuivat itse.

SPR:n Raision piirin johtaja Pekka Uskalilla oli sama käsitys tapahtumien kulusta. Hän kertoi, että kauppakeskuksen kanssa sovittiin luvista keskiviikkona. Raision piiri sai luvan kerätä rahaa Prisman kassoilla kello 13-19.

- SPR:n Varsinais-Suomen piiritoimistossa on vain kaksi palkattua ihmistä järjestämässä keräystä, eikä ehkä kaikille piirin kerääjille ole ehditty hoitaa näitä viestejä perille, Uskali pahoitteli.