Uutiset

Elektroniikan taitaja hakee luottavaisena töitä

Erno Sundell , 22, Mynämäestä sanoo, ettei olisi MM-kisoissa yltänyt hopealle teollisuuselektroniikan sarjassa pelkillä koulutiedoilla, vaan takana oli vuosia kestänyt harrastus. Jo ala-asteikäisestä Erno rakensi pienoisrautateihin liittyviä laitteita, ja myöhemmin kiinnostus laajeni etenkin autoihin.

Valmistuttuaan Turun ammatti-instituutista 2001 tietotekniikka-asentajaksi hän työpaikan raisiolaisesta Intermarketing Oy:stä, joka valmistaa erilaisia turvalliseen rahankäsittelyyn liittyviä koneita, muun muassa seteli- ja kolikkolaskureita sekä bussien älykorttipohjaisia rahastuslaitteita.

- Jos en olisi ollut töissä, Sveitsistä olisi tuskin tullut mitalia, Erno Sundell kehuu entistä työpaikkaansa, jossa hän sai rauhassa perehtyä itseä kiinnostaviin juttuihin ja tehdä välillä esimerkiksi korjaustyötä.

- Parasta oli, kun pääsi suunnittelijoiden kanssa tekemään projekteja.

Ikävä kyllä Intermarketing Oy muutti pois, eikä Sundell halua lähteä pääkaupunkiseudulle. Niinpä aatonaatto oli hänen viimeinen työpäivänsä Raisiossa.

Taitaja-tunnustukset ja MM-mitali ovat vahvistaneet itseluottamusta, mikä näkyy nyt suhtautumisessa uuden työpaikan saamiseen.

- Työpaikan haussa ei ole kiirettä. Luotan, ettei siinä tule ongelmia.

- Turun puolessa työmarkkinat ovat kohtuulliset, ja tarvittaessa lähden Saloon, jossa on Nokia ja alihankintayrityksiä.

Sundell haluaa vaihtelevaa työtä, samaan malliin kuin Intermarketing Oy:ssä.

- En voisi kuvitella kasaavani vain kännyköitä päivästä toiseen.

Työuraan tulleen tauon aikana hän korjailee kotona rauhassa kaverien rikkinäisiä tietokoneita ja kodinelektroniikkaa, rakentelee autoon lisävahvistimia ja sytytyksenohjausjärjestelmiä.