Uutiset

Uuden Pöytyän
valtuustossa vaadittiin
säästöjen etsimistä
henkilöstökuluista

Erja Hyytiäinen

Uuden Pöytyän ensimmäinen talousarvio ei saanut kunnanvaltuutetuilta aivan puhtaita papereita. Keskustan Matti Rauhansuu muistutti, että talousarvio saatiin puristettua lähelle tasapainoa yksinomaan 1,7 miljoonan euron porkkanarahojen turvin. Kokoomuksen Kimmo Rantala vaatikin tiukkaa linjaa muun muassa henkilöstökuluissa. Ensi vuosi kuitenkin vain lisää henkilökunnan määrää.

Yhdistyvien kuntien henkilöstökuluista karsiutuvat kunnanjohtajan sekä toimistovirkailijan palkkakulut. Kasvua tuovat muun muassa uusi, Elisenvaaran koulun tunneilta poistettavia oppilaita opettavan klinikkaopettajan palkka. Pieniä lisäyksiä on luvassa siivous- ja kirjastotoimeen sekä ruokahuoltoon. Yksi kotihoidon toimi siirtyy kuntayhtymältä kunnalle.

- Meidän on luonnollisen poistuman kautta hyödynnettävä yhdistymistä. Meidän pitää saada tulevat vuodet tasapainoon, Rantala vaati.

Ville Reunanen (kesk) muistutti, että yhdistymissopimus sitoo uuden kunnan kädet viiden vuoden ajaksi. Sopimuksessa on muun muassa luvattu säilyttää lakkautettavien kuntien työntekijöiden palkat ennallaan, ja työnkuvassa on sallittuja vain pienet muutokset. Toisaalta yhdistymissopimukseen kirjattu vaatimus kyläkoulujen säilyttämisestä ainakin viiden vuoden ajan on Reunasen mukaan vain etu asukkaista kilpailtaessa.

Henkilöstön vähentämisen ja toimenkuvien muutoksen vaikeudesta saatiin esimerkki jo vuoden viimeisessä valtuustossa. Teknisen johtajan tittelillä tähän saakka Karinaisissa töitä tehnyt henkilö on uudessa organisaatiossa kiinteistöpäällikkö. Maire Toivonen (kesk) olisi halunnut säilyttää muiden hallinnonalojen tavoin johtajan tittelin myös tässä ainoassa muutetussa nimikkeessä, mutta sai äänestyksessä esityksensä taakse vain 10 ääntä. 25 äänesti hallituksen esittämän päällikön mukaan.