Uutiset

Omaisilta pyydetään
tietoa kadonneista

Helsinki (STT)

Suomen ulkoministeriön viranomaiset vetoavat kansalaisiin Kaakkois- ja Etelä-Aasian katastrofialueilla olevien suomalaisturistien kohtalon selvittämiseksi. Ministeriö toivoo, että omaiset ja ystävät ilmoittaisivat viranomaisille kaikista niistä suomalaismatkailijoista, jotka ovat edelleen varmuudella kadoksissa Thaimaan, Sri Lankan, Indonesian, Intian ja Malediivien tuhoalueilla.

Tiedot etsittävistä suomalaisista välitetään viranomaisilta matkanjärjestäjille ja lentoyhtiöille, joista otetaan yhteyttä omaisiin heti, kun tieto kriisialueelta palaavan omaisen paluulennosta on saatavilla.

Suomen Thaimaan- ja Intian -suurlähetystöistä kerrotaan, että suomalaisturistien olinpaikan ja kohtalon selvittämistä on vaikeuttanut informaation kulkeminen yhden keskitetyn kanavan sijaan useita eri kanavia pitkin.

Tiedot tavoittamatta olevien suomalaisten määrästä vaihtelevat parista sadasta jopa yli kolmeen sataan henkeen. Myöskään loukkaantuneiden ja sairaalahoidossa olevien määrästä ei ole täsmällistä tietoa.