Uutiset

Murre, Pinella ja moottoritie

TS/Timo Jerkku<br />Turun taidemuseo marraskuussa.
TS/Timo Jerkku
Turun taidemuseo marraskuussa.

Karkuun juosseen Tarvasjoen Murren seikkailut, ravintolakiinteistö Pinellan kohtalo Turun historiallisessa ytimessä ja Helsingin moottoritien vaiheet. Hurjat jonot toimeentulotuen luukulla, velkaneuvonnassa ja hammashoidossa Turussa sekä sairaanhoidon kompastelu eri hoitoportaissa.

  Ainutlaatuinen tapaus paljastui elokuussa, kun Turun keskustassa sijaitsevan ravintolan epäiltiin hakeneen raaka-aineita kaupan jäteastiasta. Turun kaupungin ympäristöterveydenhuolto on tehnyt asiasta rikosilmoituksen.

Siinä muutamia poimintoja uutisista, joita lukijamme ovat lehdestämme seuranneet ja antaneet myös palautetta. Vuoden puheenaiheista ei voi unohtaa kiivaana vellonutta viinakeskustelua, joka alkoi EU-tuontisäädösten muuttuessa vuoden vaihteessa. Kuohunta tiivistyi keväällä, kun Suomi laski alkoholiveroaan ja kun Viro liittyi toukokuussa Euroopan unioniin. Lukijoita keskusteluttivat myös jutut tupakointikielloista työpaikoilla ja ravintoloissa.

Työttömyyden syitä ja seurauksia seurattiin useissa jutuissa: työttömyys on laskenut, mutta niin on myös työllisten määrä. Lehtemme kirjoitti myös liikennekäyttäytymisestä niin maanteillä kuin taajamissa. Teiden ja rataverkon kunto, kunnossapito ja moottoritien rakentaminen Muurlasta eteen päin tuottivat myös runsaasti juttuja. Myös Turun 775-vuotisjuhlavuoden tapahtumat näkyivät lehdessä.

KOTIMAA - Elina Lampinen

LK/REUTERS<br />George W. Bush voitti John Kerryn.
LK/REUTERS
George W. Bush voitti John Kerryn.
TS/Marttiina Sairanen<br />Teatterisilta Turun päivänä.
TS/Marttiina Sairanen
Teatterisilta Turun päivänä.
TS/Roni Lehti<br />Ravintola Pinella.
TS/Roni Lehti
Ravintola Pinella.
TS/Natalia Kopkina<br />Topi-kettu ja Murre.
TS/Natalia Kopkina
Topi-kettu ja Murre.
TS/Jane Iltanen<br />Roskiksesta löytyneet koiranpennut puhuttivat alkuvuodesta.
TS/Jane Iltanen
Roskiksesta löytyneet koiranpennut puhuttivat alkuvuodesta.
TS/Pasi Leino<br />Kuunpimennyksen täydellinen vaihe alkoi keskiviikon ja torstain välisenä yönä hiukan aamuneljän jälkeen.
TS/Pasi Leino
Kuunpimennyksen täydellinen vaihe alkoi keskiviikon ja torstain välisenä yönä hiukan aamuneljän jälkeen.