Uutiset

Ukrainalaisministeri löytynyt ammuttuna

Kiova,
(STT-DPA-Reuters)

Venäjä on kumppanimme, sanoo Ukrainan tapaninpäiväiset vaalit voittanut oppositiojohtaja Viktor Jushtshenko venäläisen Izvestija-lehden haastattelussa. Suhteiden rakentaminen vaalikamppailun aikana syntyneiden haavojen jäljiltä vie hänen mukaansa aikaa enemmän kuin kuukauden.

Jushtshenko sai presidentinvaalien toisen kierroksen uusintavaaleissa 51,99 prosenttia äänistä ja pääministeri Viktor Janukovitsh 44,19, ilmoitti keskusvaalilautakunta tiistaina, kun kaikki äänet oli laskettu.

- Ei pidä unohtaa slaavilaisia juuriamme, perheiden välisiä yhteyksiä, kulttuuria, Jushtshenko toteaa. Ukrainan etujen mukainen johtopäätös on hänen mukaansa se, että Venäjä on Ukrainan kumppani.

Janukovitsh ei ole myöntänyt tappiotaan vaaleissa ja on ilmoittanut valittavansa vaalivilpistä. Etyjin mukaan vaaleissa ei esiintynyt merkittävää vilppiä.

Ukrainan liikenneministeri Heorhiy Kyrpa on löydetty kuolleena Kiovan lähistöltä. Reutersin mukaan ministeriä oli ammuttu.

Ruumiin viereltä oli tiettävästi löydetty myös ase. Toistaiseksi ei ole selvää, oliko ministeri surmannut itsensä vai murhattiinko hänet.