Uutiset

Ensimmäiset suomalaiset saapuivat Thaimaasta

Bangkok/Helsinki,
(STT)

Ensimmäiset suomalaiset ovat saapuneet takaisin kotimaahan Thaimaan katastrofialueelta. Koneessa oli 219 matkustajaa. SPR:n tiedon mukaan yksi ihminen on loukkaantunut vakavammin.

Matkustajia oli vastassa omaisia, kriisiryhmiä, lääkäreitä sekä sairaanhoitajia ja poliiseja. Jo lentoasemalla evakuoidut pääsivät tapaamaan omaisiaan.

Evakuointilentoja Kaakkois- ja Etelä-Aasiasta järjestetään jatkossa yhdentoista tunnin välein, tällä viikolla kahdesta kolmeen päivittäin. Valtaosa matkustajista on tarkoitus saada kotimaahan perjantaihin mennessä.

Ulkoministeriö vahvistaa, että suomalainen nainen on kuollut hyökyaaltoalueella Sri Lankassa. Uhrin mies on loukkaantunut vakavasti.

Ulkoministeriön mukaan suomalaisia on ilmoitettu loukkaantuneiksi kuusi. Ministeriöstä arvioidaan, että loukkaantumisia tulee ilmi vielä runsaasti enemmän. Maanjäristys- ja hyökyaaltoalueella Thaimaassa, Sri Lankassa, Malediiveilla ja Indonesiassa on yhteensä tuhansia suomalaisia.

MTV3:n uutisten eri lähteistä saamien tietojen mukaan surmansa saaneita suomalaisia pelätään olevan kymmenkunta, kaikki Thaimaassa.