Uutiset

Joulua vietettiin harvinaisen
rauhallisesti Varsinais-Suomessa

JAMIE NIEMINEN

Jouluaatto sujui Turussa ja Varsinais-Suomen alueella harvinaisen rauhallisesti. Vakavilta onnettomuuksilta ja tulipaloita vältyttiin kokonaan, ja pelastuslaitoksia työllistivät lähinnä sairaankuljetukset. Myös Tyksin ensiapupoliklinikalla on ollut yllättävän vähän avuntarvitsijoita.

Turussa sattui joulun aikaan kolme asuntopaloa, joista vakavin tapaninpäivän vastaisena yönä. Unikonkujalla sijaitsevassa rivitalossa oli alakerrassa syttynyt pöytä palamaan. Asunnossa olleista yksi kiipesi toisen kerroksen parvekkeelta alas naapuriin hälyttämään palokuntaa, jonka pelastussukeltajat noutivat savua täynnä olleesta yläkerrasta mieshenkilön turvaan. Kaksi henkilöä vietiin sairaalaan. Alustavasti palon arveltiin syttyneen pöydän lähellä olleista stereolaitteista.

Varhain jouluaattoaamuna palovaroitin pelasti kolmihenkisen perheen Mynämäellä. Tulipalossa tuhoutui omakotitalon sauna ja pesuhuone. Mynämäen, Mietoisten ja Nousiaisten vapaapalokuntien sekä Raision palokunnan ripeän toiminnan ansiosta tulen leviäminen ullakolle ja asuintiloihin onnistuttiin estämään. Palon syytä ei vielä varmuudella tiedetä, mutta sähkökiuasta epäillään.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Jouluaattoiltana lisäksi Pansiossa sammutettiin keittiöstä syttynyt palo alkuunsa.

Kotihälytyksiä koko joulun ajan

Vaikka maassa oli rauha, ihmisten kesken ei hyvää tahtoa riittänyt. Jouluaattoiltana Turun poliisi kirjasi reilusti toistakymmentä kotihälytystä ja juoppoputkassakin oli asiakkaita tavanomainen viikonloppulukema. Vielä joulupäivänä poliisi joutui jatkamaan kodeissa riehujien rauhoittamista; muuten päivä oli niin rötös- kuin juopporintamallakin epätavallisen hiljainen.

Autioitunut kaupunki houkutteli murtomiehiä huoltoasemille ja pari epäonnistunutta murtoyritystä kohdistui markettien pihoihin pysäköityihin ilotulitekontteihin. Turussa havaittiin Huhkolan suunnalla useampiin asuntoihin kohdistuneita murtoja, joita yhdisti se, että asukkaat olivat lähteneet muualle joulunviettoon.

Törkeitä rattijuoppoja

Jouluaaton ja joulupäivän välisenä yönä noin kello neljän aikaan aamuyöstä liikkeellä ollut henkilöauto oli pudota Rauhankadun ja Annankadun risteyksessä olevaan työmaakaivantoon. Auto jäi kiikkumaan kaivannon reunalle ja pelastuslaitos kävi hinaamassa sen turvaan. Kuljettajan epäillään ajaneen alkoholin vaikutuksen alaisena.

Rattijuoppoja tavattiin jouluviikonloppuna Turun lisäksi muun muassa Kaarinassa, Raumalla, Loimaalla, Kokemäellä ja Huittisissa.

Raumalla Monnankadulla 2,6 promillea puhaltanut 20-vuotias mieshenkilö oli vähällä ajaa vastaantulevan henkilöauton päälle. Autossa ollut seurue pidätteli poliisin paikalletuloon asti rattijuoppoa, joka oli ns. klassinen tapaus: liikkeellä humalassa, varastetulla autolla ja ilman ajokorttia. Partio nappasi myös huumehöyryissä Rauman Merituulentiellä ajelleen miehen, jolta löytyi huumeita ja lääkkeitä.

Usealla paikkakunnalla ei tavattu ainuttakaan rattijuoppoa kun taas esimerkiksi Loimaalla jäi kiinni kymmenkunta enemmän tai vähemmän törkeää tapausta.

Ilkivaltaa hätäraketeilla

Joulunpyhien aikaan havaittiin Porvoonjoen suunnalla, Loviisassa ja Tammisaaressa hätäraketteja, jotka todettiin ilkivaltaisesti ammutuiksi mantereen suunnasta. Merivartiosto pitää tapauksia erittäin törkeinä, koska samanaikaisesti sääolot alueella olivat myrskyiset.

Koska jokainen hätärakettitapaus on tutkittava, saattavat pelastajat olla sidottuna turhaan etsintään samaan aikaan kun joku todellisuudessa tarvitsee apua.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tammisaaressa hätäraketti ammuttiin silminnäkijän mukaan veneiden huoltopaikalta. Poliisi tutkii asiaa.