Uutiset

Paavi huolestui Lähi-idän ja Irakin tilanteista

Vatikaani,
(STT-DPA)

Paavi Johannes Paavali II sanoi perinteisessä joulupäivän puheessaan, että koko maapallo kaipaa rauhaa. Erityisen huolissaan paavi oli tilanteesta Irakissa, Lähi-idässä ja Afrikassa. Paavi esitti perinteisen urbi et orbi (kaupungille ja maailmalle) -viestinsä Pietarinkirkon aukiolle kokoontuneille tuhansille kuulijoille.

- Kaikkialla kaivataan rauhaa, hän sanoi viestissään.

Hän ilmaisi "pahoja epäilyksiä" Irakin tilanteen suhteen ja sanoi seuraavansa tuskallisen huolestuneena tilannetta Lähi-idässä. Myös Afrikan kriisit tulivat esille paavin puheessa, joka oli lyhin hänen 27 vuotta kestäneellä kaudellaan.

Paavin puhetta oli kokoontunut paikan päälle kuuntelemaan tuhansia ihmisiä. Se lähetettiin myös suorana lähetyksenä tv:ssä kymmenille miljoonille muille yli 70 maassa.

Jo aiemmin Paavi otti voimakkaasti kantaa Lähi-idän rauhan puolesta Vatikaanin Pietarin kirkossa pidetyssä perinteisessä jouluyön messussa.

Parkinsonin taudista kärsivä 84-vuotias katolisen kirkon päämies ei enää pystynyt itse kävelemään vaan hän istui koko messun ajan pyörien päällä kulkevalla paavinistuimella.