Talous

Alma Media jatkoi nousuaan

Helsingin pörssissä osakkeiden kurssinousu jatkui keskiviikkona Nokian johdolla. Kännykkävalmistajan osake vahvistui tiistaista 17 senttiä tai 1,5 prosenttia ja pörssipäivä sillä päättyi 11,74 euroon.

Myös muu vaihtokärki oli StoraEnson R-osaketta lukuun ottamatta nousussa. Se halpeni 3 senttiä 11,63 euroon.

Editan ostamisesta ilmoittanut Talentum vahvistui lopulta vajaat 2 prosenttia 3,10 euroon. Mediayhtiöistä sitä rivakampaan nousuun ylsivät Pohjois-Karjalan Kirjapaino ja Ilkan I- osake.

Tiistaina norjalaisten kosiskelun kohteeksi joutunut Alma Media jatkoi kallistumistaan. Alman I-osakkeen nousu oli päivän päättyessä 2,5 prosenttia ja vaihdetumman II-osakkeen 0,9 prosenttia, jolla sen hinta pysähtyi 11,75 euroon. Se on 1,05 euroa enemmän kuin Schibstedin tarjous.

SanomaWSOY:n kansainvälinen aikakauslehtiyksikkö ilmoitti jatkavansa Itä-Euroopan markkinoiden tukevoittamista perustamalla tytäryhtiön Serbiaan ja Montenegroon.

Konsernin toinen uutinen oli Eurostrada- liikenneasemien toimintojen myynti. Osakkeen nousu jäi 0,8 prosenttiin.

Pörssin yleistä hintakehitystä kuvaava Hex-indeksi vahvistui 0,9 prosenttia 6 264,66 pisteeseen. Painorajoitetun indeksi nousu jäi 0,6 prosenttiin. Vaihto oli 431 miljoonaa euroa.