Uutiset

Turku saamassa oikeus-hallinnon palvelukeskuksen

Turku saanee Hämeenlinnan ja Kuopion ohella oikeushallinnon talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskuksen. Pääpaikka olisi Hämeenlinnassa, pysyvät sivutoimipisteet Turussa ja Kuopiossa. Vuoteen 2010 kestävän siirtymävaiheen yli nykyiset Kouvolan, Oulun ja Vaasan maksukeskukset jatkaisivat sivutoimipisteinä.

Palvelukeskukseen on tarkoitus keskittää valtaosa tuomioistuinten ja oikeushallinnon virastojen sekä vankiloiden ja kriminaalihuollon yksiköiden talous- ja henkilöasioiden tukipalveluista - ostolaskujen käsittelystä, kirjanpidosta, palkkahallinnosta, henkilöstötietojen ylläpidosta.

- Kyseessä on tuottavuushanke. Työprosesseja virtaviivaistetaan ja sähköistetään. Tehtävät keskitetään päätoimisille tekijöille. Nyt niihin osallistuu noin tuhat ihmistä pää- tai sivutoimisesti ja ne ovat yhä vaikeammin hallittavissa, selvittää projektipäällikkö Hannele Havala .

Turun toimipisteeseen tullee töihin 28 henkilöä. Tällä hetkellä kaupungissa on kaksi oikeushallinnon maksukeskusta, rikosseurantavirastolla Lounais-Suomen vankilassa, oikeusministeriöllä oikeustalossa. Henkilökuntaa keskuksissa on yhteensä kymmenen ihmistä.

Paikkakuntavertailuissa painoi paljon se, että muun muassa Turun alueella on riittävästi ammattitaitoista, alalla päätyökseen toimivaa henkilökuntaa siirtymävaiheenkin varalle.

Uuden palveluskeskuksen on määrä aloittaa vuonna 2006. Sijaintia koskeva päätös vaatii vielä hallituksen alueellistamisen koordinaatiotyöryhmän hyväksynnän.