Talous

Lunastushintaa kritisoitiin,
mutta myytiin kuitenkin

EEVA SUOJANEN

- Kyllä vähän epäröin myymistä, mutta kun kunnat myivät niin tein itsekin sen, tuumaa loimaalainen Antti Hirvelä Hän kritisoi viime syksynä Soneran tarjoamaa lunastushintaa liian pieneksi, mutta myi osakkeensa tarjotulla 4400 euron hinnalla.

- Jotenkin vaan tuntuu, että meitä petettiin.

Hän ei kuitenkaan kadehdi niitä spekulantteja, jotka nyt saavat 550 euroa "ylimääräistä". Välimiesoikeuden arvonmääritys osoittaa hänen mielestään, etteivät kriittiset pienosakkaat olleet väärässä. Loimaan seudun Puhelimen yhtiökokouksessa Hirvelä viime syksynä arvioi osakkeen oikean arvon jopa 50 prosenttia tarjottua suuremmaksi. Rahan lisäksi huoletti päätösvallan siirtyminen pois Loimaalta ja Suomestakin.

LSP:n hallituksen puheenjohtajana toiminut loimaalainen Jaakko Raikkonen ei sano tuntevansa huonoa omaatuntoa liian pieneksi osoittautuneesta lunastushinnasta.

- 4400 euron hinta oli paras, mitä hallitus neuvotteluissa saattoi saada. Ei sekään huono ollut toteutuneisiin myynteihin verrattuna. Vuoden 2002 keväällä Lännen puhelin osti Loimaan seudun puhelimen osakkeita 2520 euron hinnalla ja 2003 alkuvuodesta osakkeita myytiin keskimäärin 1800 eurolla. Jos Sonera-kauppaa ei olisi tehty, olisivat nekin rahat jääneet saamatta. Seutukuntaan saatiin osakekaupoilla yli 40 miljoonaa euroa, hän muistuttaa.

Välimiesoikeuden päätös koskee 585 osaketta, jotka ovat 283 henkilön omistuksessa. Raikkosen mukaan loimaalaisia ei joukosta löydy.

Hyödynsaajat ovat keinottelumielessä liikkeellä olleita osakkeenostajia.