Uutiset

Kotitalouksia vielä ilman sähköä myrskyn jäljiltä

Helsinki,
(STT)

Voimakkaan talvimyrskyn aiheuttamat tuhot työllistivät edelleen aatonaaton iltana pelastusviranomaisia ja sähkölaitoksia eri puolilla Suomea. Töitä aiheuttivat teille ja kattojen päälle sekä sähkölinjoille kaatuneet puut.

Torstai-iltana noin 13 000 kotitaloutta oli sähkölinjojen päälle kaatuneiden puiden takia yhä ilman sähköä Fortumin verkkoalueella. Pahiten myrskystä kärsivät Salon, Perniön, Särkisalon, Someron ja Kiskon seudut sekä Uudellamaalla Tammisaari, Karjaa, Sammatti ja Nummi-Pusula.

- Työt lopetetaan viimeistään yhdeltätoista, ja niitä jatketaan perjantaina, ellei Ilmatieteen laitoksen ennustama uusi matalapaineen alue estä korjauksia, verkkopalvelupäällikkö Jukka Salmela Fortumilta totesi illalla.

Myös pelastuslaitoksilla urakoitiin myrskyn aiheuttamien vaurioiden parissa. - Tehtäviä on tullut iltaan mennessä kaikkiaan 80, päivystävä palomestari Kimmo Tuominen Helsingin pelastuslaitokselta kertoi.

Meriveden korkeus nousi vuoden ennätyslukemiin, ja Helsingissä merivesi oli lähes metrin ja Kemissä melkein puolitoista metriä normaalia korkeammalla.