Uutiset

Euralaismiehelle
vankeutta pirtu- ja savukekaupoista

Turun Sanomat, Rauma

Euralainen 40-vuotias mies sai ehdottoman vankeustuomion Virosta salakuljetetulla pirtulla ja savukkeilla käymistään kaupoista.

Rauman käräjäoikeudessa laittomasta tuontitavaraan ryhtymisestä ja tavanomaisesta alkoholipitoisen aineen välittämisestä luetun tuomion pituudeksi tuli kymmenen kuukautta, kun siihen yhdistettiin miehen pari vuotta sitten saama ehdollinen seitsemän kuukauden tuomio kirjanpitorikoksesta.

Toinen euralainen mies tuomittiin pirtu- ja tupakkakaupoista 4 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja kolmas sakkoihin. Miesten maksettavaksi määrättiin yhteensä noin 70 000 euron verot ja tullimaksut osin yhteisvastuullisesti aikaisemmin Lahdessa tuomittujen kahden tamperelaisen miehen kanssa.

Rauman juttu liittyi sivuhaarana Lahdessa käsiteltyyn juttuun, jossa tamperelaiset päätekijät tuomittiin vankeuteen ja noin 600 000 euron korvauksiin.

Rauman haaran päätekijä ehti myydä 250 litraa pirtua ennen kuin joutui kiinni, kun tulli nappasi hänelle tulossa olleen 500 litran pirtuerän ja sen euralaisen kuljettajan elokuussa 2003. Salakuljetettuja savukkeita 40-vuotias euralaismies oli ostanut käräjäoikeuden mukaan edelleen myytäväksi ainakin 215 000 kappaletta.