Uutiset

Tuli tuhosi vanhan pesulan Loimaalla

TS/Eeva Suojanen<br />Vanha pesula paloi Loimaan Myrskylinnankadulla ja palossa tuhoutui arvokkaita kunnostettuja autoja ja äänentoistokalustoa.
TS/Eeva Suojanen
Vanha pesula paloi Loimaan Myrskylinnankadulla ja palossa tuhoutui arvokkaita kunnostettuja autoja ja äänentoistokalustoa.

EEVA SUOJANEN

Loimaan kaupungin omistama kolmikerroksinen pesularakennus lisäsiipineen tuhoutui tulipalossa tiistaiaamuna. Myrskylinnankadun kiinteistö oli entinen kunnalliskodin pesula, ja kymmenen viime vuoden ajan siinä on ollut vuokralaisena Hot Rod Driversin Loimaan yhdistys.

Talossa ei asuttu, eikä tiloissa ollut ihmisiä palon aikaan. Tuli tuhosi kaksi lisäsiivessä kunnostettavana ollutta harrasteautoa sekä kerhotilassa säilytettyjä vahvistinlaitteita. Kerhotila oli loimaalaisen bändin harjoituskäytössä.

Varsinais-Suomen pelastuslaitos sai hälytyksen Myrskylinnankadulle vähän ennen aamuviittä. Tuli oli silloin jo levinnyt koko rakennukseen. Pelastustöitä johtaneen Jorma Virtasen mukaan sammutustöitä haittasivat sitkeät palopesäkkeet kattorakenteissa. Tunnin sammutustöiden jälkeen jouduttiin kutsumaan apuun lisää yksiköitä ja savusukeltajia. Loimaan seutukunnalta yksiköitä oli sammutustöissä toistakymmentä, myös Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen puolelta Ypäjältä.

Poliisi tutkii syttymissyytä. Vuokralaisyhdistyksen edustaja epäili, että palo on saattanut saada alkunsa lämminilmapuhaltimesta.

Pesula on ollut autokerhon käytössä kymmenen vuotta. Tilat on vuokrattu vastikkeetta. Huonokuntoinen rakennus sijaitsee Loimijoen rannalla, aivan vesirajassa. Paikalle ollaan laatimassa uutta kaavaa. Tekninen johtaja Antti Kemi arvioi talon kohtalon selviävän myöhemmin.

TS/Eeva Suojanen<br />Vanha pesula paloi Loimaan Myrskylinnankadulla tiistaina. Palossa tuhoutui muun muassa arvokkaita kunnostettuja autoja ja äänentoistokalustoa.
TS/Eeva Suojanen
Vanha pesula paloi Loimaan Myrskylinnankadulla tiistaina. Palossa tuhoutui muun muassa arvokkaita kunnostettuja autoja ja äänentoistokalustoa.