Uutiset

Poliisi sai kiinni Lahden
ampujaksi epäillyn

Poliisi otti lauantaina kiinni miehen, jota epäillään 25-vuotiaan lahtelaismiehen surmaamisesta ampumalla perjantaiyönä. Epäilty ei tehnyt pidätettäessä vastarintaa.

Tutkintaa johtava rikoskomisario Esko Heinonen Lahden poliisista kertoo, että epäilty saatiin kiinni lauantaiaamuna Iitin Säyhteessä sijaitsevasta mökistä eli noin 30 kilometrin päässä rikospaikalta. Mies oli mökissä yksin.

Heinosen mukaan epäillyn olinpaikka alkoi hahmottua jo perjantai-iltana, ja asiasta varmistuttiin yön aikana. Kiinniottoon valmistautuneet poliisit odottivat kuitenkin aamun valkenemista ennen kuin lähtivät mökkiä kohti.

Surmaajaksi epäilty 37-vuotias lahtelaismies on aiemmin kärsinyt vankilatuomion taposta. Häntä etsittiin perjantaina eri puolilta Suomea.

Koska miestä pidettiin vaarallisena ja todennäköisesti aseistautuneena, poliisi varautui vaativaan kiinniottotehtävään. Mukana oli poliiseja Lahdesta ja Kouvolasta.

Epäilty ei kuitenkaan ryhtynyt vastarintaan, vaan kiinniotto sujui Heinosen mukaan rauhallisesti. Surma-asetta ei toistaiseksi ole löydetty.

Rikosta tutkitaan tässä vaiheessa tappona. Kuolettava laukaus ammuttiin perjantaina aamuyöllä lahtelaisessa ravintolassa. Kukaan sivullinen ei loukkaantunut, vaikka paikalla oli tapahtuman sattuessa 100-150 asiakasta.

Varmuutta ei ole vielä siitä, tunsivatko tekijä ja hiljakkoin Lahteen muuttanut uhri toisensa. Uhrikin oli poliisin tuttu eri paikkakunnilla. Kiinniotettua kuulusteltiin lauantaina, mutta hän ei ollut halukas kertomaan perjantaiyön tapahtumista. Poliisi esittää miehen vangitsemista. Vangitsemisoikeudenkäynti on todennäköisesti maanantaina.