Uutiset

PLO:n johdolla historiallinen kokous ilman Arafatia

Tel Aviv,
(STT-Itar-Tass)

Palestiinan vapautusjärjestön PLO:n toimeenpaneva komitea kokoontui Ramallahissa ilman johtajaansa Jasser Arafatia. Vastaavaa ei ole tapahtunut sitten 1960-luvun.

Kokousta johtanut palestiinalaisten entinen pääministeri Mahmoud Abbas kehotti kaikkia palestiinalaisryhmiä työskentelemään yhdessä "kotimaamme ja kohtalomme suojelemiseksi".

Arafatin tuoli oli jätetty kokouksessa symbolisesti tyhjäksi. Sen ympärillä istuivat Abbas ja toinen Arafatin valtaoikeudet toistaiseksi perinyt pääministeri Ahmed Qurie.

Ranskaan sairaalahoitoon lähes kolme vuotta kestäneestä piirityksestä lähtenyt Arafat joutuu puolestaan lähipäivinä perusteellisiin lääkärintutkimuksiin. Arafatin avustajien mukaan sairauden todellisen laidan selvittämiseen menee vielä useita päiviä.

Arafatin on sanottu sairastavan ainakin vatsaflunssaa, mutta todennäköisesti myös jotain vakavampaa sairautta - mahdollisesti syöpää.

Palestiinalaisten Ranskan-lähettiläs Leila Shalid kertoi illalla lääkäreiden jo varmistuneen siitä, ettei Arafat sairasta leukemiaa. Epävirallisten lähteiden mukaan myös myrkytysepäilyjä tarkistetaan.