Talous

Kaupat saattavat vaihtaa
paikkoja Turun seudulla

TS/Marttiina Sairanen<br />Sotka ja Asko ovat rintarinnan muun muassa Kaarinassa (kuva) ja Maskussa, mikä on osoittautunut hyväksi malliksi, vaikka kauppojen asiakaskunta onkin varsin erilainen.
TS/Marttiina Sairanen
Sotka ja Asko ovat rintarinnan muun muassa Kaarinassa (kuva) ja Maskussa, mikä on osoittautunut hyväksi malliksi, vaikka kauppojen asiakaskunta onkin varsin erilainen.

LIISA ENKVIST

Turun alueen lähikunnissa ja kaupungeissa Askot ja Sotkat säilyvät ainakin toistaiseksi ennallaan.

- Keskon mukaantulo tosin antaa meille paljon uusia mahdollisuuksia vaikkapa kauppojen sijaintien suhteen, esimerkiksi vaihtaa tiloja päittäin, kertoo Sotkan toimitusjohtaja Lasse Lehtinen. Hän korostaa kuitenkin, että mitään ei ole vielä päätetty.

Lehtinen tuli Sotkaan Keskon K-Supermarket-ketjun johdosta.

Sotkalla on liikkeet Kaarinassa ja Maskussa, molemmat ovat rinnakkain Askon kanssa. Askoja ja Sotkia löytyy Lounais-Suomesta lisäksi Salosta, Porista, Raumalta ja Lohjalta. Sotka-liikkeessä voi asioida näiden lisäksi myös Forssassa ja Uudessakaupungissa.

Kaarinan Askon myymäläpäällikkö Reijo Korvenojan mukaan ajatus uudesta omistajasta otettiin myymälässä vastaan luottavaisin mielin.

- Meille on kerrottu, että toiminta jatkuu entiseen malliin ja henkilöstöön ei ole vaikutuksia, Korvenoja sanoo.

Vierekkäisyys tavoitetila

Sotka ja Asko ovat olleet vierivieressä Kaarinassa muutaman vuoden ajan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

  Yhteinen varasto alentaa kustannuksia ja huonekalukeskittymä vetää asiakkaita, vaikka Sotkan ja Askon asiakaspiirit ovatkin osittain erilliset.

Lehtisen mukaan huonekaluhallien vierekkäinen sijainti on tavoitetila, vaikka monessa paikassa Sotka ja Asko ovat vielä erikseen.

Lounais-Suomi ei Lehtisen mukaan ole mitenkään muusta maasta erottuva alue huonekalukaupan näkövinkkelistä katsottuna.

- Turun seutu ympäristöineen on myynniltään sellaista hyvää keskitasoa, hän luonnehtii.

Niillä paikkakunnilla, joissa on sekä Sotka, että Asko, on molempien myynti suurin piirtein samaa tasoa. Sotka on kuitenkin levittäytynyt huomattavasti laajemmalle, myös suurien taajamien ulkopuolelle.