Talous

Suvaitsemattomuuden
uusi nousu kauhistuttaa

TS/Jonny Holmén<br />Björn Wahlroos
TS/Jonny Holmén
Björn Wahlroos

KIRSI TURKKI

Sammon konsernijohtaja Björn Wahlroos on kauhistunut suvaitsemattomuuden uudesta noususta. Ilmiö on hänen mukaansa näkyvissä sekä Suomessa että muualla Euroopassa.

- Vapaamielisyyden varjolla suljetaan nyt osa depatista pois, Wahlroos muistutti puhuessaan Salon Seudun Sanomien 85-vuotisjuhlissa Salossa torstaina.

Räikein esimerkki hänen mukaansa on komissaari Buttiglionin lausuman muutaman huolimattoman sanan nostattama myrsky Euroopan parlamentissa.

Suomessa Wahlroosin mielestä samankaltainen suvaitsemattomuus koskee työmarkkinoita.

- Työmarkkinoita koskevat asiat eivät ole mitään kolmikanta-asioita, vaan yhteiskunnallisia kysymyksiä, joista täytyy voida keskustella, Wahlroos totesi.

Hänen mukaansa muutosvalmiutta ei rakenneta sillä, että pyritään vetämään raja siihen mikä voi olla keskustelun aiheena.

- Muutosvalmius on kuitenkin kansallinen elinehto,Wahlroos korosti.

  Suomessa vellovaan keskusteluun yritysten kotipaikasta Wahlroos halusi tuoda näkemyksen koulutettujen ihmisten merkityksestä maalle.

- Tärkeintä on, että täällä pysyvät korkeasti koulutetut ja kunnianhimoiset ihmiset. Silloin täällä pysyvät myös yritykset ja niiden pääkonttorit, Wahlroos painotti.

Hän sanoi tuntevansa todellista huolta siitä, että nykyisin osaavat ja kunnianhimoiset nuoret lähtevät ulkomaille jatko-opintoihin eivätkä palaa koskaan takaisin.

- Monilla ei ole edes taloudellista mahdollisuutta palata Suomeen. Olisi paljon tehtävää, jotta pystymme pysäyttämään aivoviennin, Wahlroos patisti päättäjiä.

TS/Jonny Holmén<br />Pirkko Lahti suositteli Salo-epidemiaa.
TS/Jonny Holmén
Pirkko Lahti suositteli Salo-epidemiaa.
TS/Jonny Holmén<br />SSS-konsernin toimitusjohtaja Kirsti Kirjonen ja peruspalveluministeri Liisa Hyssälä poseerasivat kuvaajille. Kaksi blondia, naureskeli Hyssälä.
TS/Jonny Holmén
SSS-konsernin toimitusjohtaja Kirsti Kirjonen ja peruspalveluministeri Liisa Hyssälä poseerasivat kuvaajille. Kaksi blondia, naureskeli Hyssälä.
TS/Jonny Holmén<br />Nokian pääjohtaja Jorma Ollila (oik.), Euroopan investointipankin varapääjohtaja Sauli Niinistö ja TS-Yhtymän hallituksen puheenjohtaja Mikko Ketonen Salon Seudun Sanomien juhlaseminaarissa torstaina Salossa.
TS/Jonny Holmén
Nokian pääjohtaja Jorma Ollila (oik.), Euroopan investointipankin varapääjohtaja Sauli Niinistö ja TS-Yhtymän hallituksen puheenjohtaja Mikko Ketonen Salon Seudun Sanomien juhlaseminaarissa torstaina Salossa.
TS/Jonny Holmén
TS/Jonny Holmén
TS/Jonny Holmén<br />Marjatta Hyttinen, Marja-Leena Ruostesaari ja Simo Paassilta olivat kuunnelleet tarkkaan Jorma Ollilan puheen.
TS/Jonny Holmén
Marjatta Hyttinen, Marja-Leena Ruostesaari ja Simo Paassilta olivat kuunnelleet tarkkaan Jorma Ollilan puheen.