Uutiset

Raisiolaismiehen taposta vankeutta

MARJA SALEVA

Virolainen Valdo Vörel on tuomittu Turunseudun käräjäoikeudessa yhdeksäksi vuodeksi vankeuteen raisiolaismiehen taposta viime uudenvuodenyönä. Mielentilatutkimuksen mukaan mies tappoi vuonna 1965 syntyneen ja samassa rapussa asuneen raisiolaisen täydessä ymmärryksessä. Käräjäoikeuden mielestä miehen olisi pitänyt ymmärtää, että hänen käyttämästään voimakkaasta väkivallasta seuraa kuolema. Mies passitettiin heti Lounais-Suomen vankilaan.

Vuonna 1965 syntynyt ja Raisiossa asunut virolaismies tappoi hänelle ennestään tuntemattoman miehen omassa asunnossaan. Hän potkaisi uhria voimakkaasti keskivartaloon, jolloin uhri lensi eteiseen. Uhrin maatessa lattialla mies polkaisi häntä tai hyppäsi hänen päälleen, mikä aiheutti kuolettavat vammat rintakehän alueelle. Teko kesti puoli tuntia.

Seuraavana päivänä tuomittu siirsi ruumiin parvekkeelleen ja kuljetti sen yöllä Paimioon Sukselantien varteen. Ohikulkija löysi ruumiin 2. tammikuuta. Tekijä löytyi poliisin ruumiskoiran avulla. Mies vangittiin tammikuun lopulla.

Uhri oli tapahtuman aikaan 4,1 promillen humalassa. Myös tekijä oli humalassa, joten hän ei muistanut tapahtumien yksityiskohtia. Epäselväksi jäi, miksi miehet päätyivät asuntoon ja mikä teon motiivi oli. He olivat palanneet uudenvuodenjuhlista lähes samaan aikaan.

Tuomittu myönsi ainoastaan pahoinpitelyn ja kuolemantuottamuksen. Syyttäjä vaati miehelle kymmentä vuotta vankeutta taposta.

Mies määrättiin korvaamaan uhrin lapselle henkisestä kärsimyksestä 8 000 euroa sekä kummallekin uhrin vanhemmista 5 000 euroa. Entisen avopuolison ja veljien korvausvaatimukset hylättiin. Miestä ei ole aiemmin tuomittu.