Uutiset

Tuontiautojen verotusta täsmennetään

Helsinki,
(STT)

Tuontiautojen verotuskäytäntöön on tulossa muutoksia ensi vuoden alusta. Autoa, joka on Suomeen tuotaessa ollut rekisteröitynä tai käytössä muualla kuin Suomessa vähintään kuusi kuukautta, verotetaan vastedes samaan tapaan kuin käytettyä ajoneuvoa. Hallitus antaa huomenna eduskunnalle esityksen autoverolain muuttamisesta.

Alle kuuden kuukauden ajan käytössä olleen auton verotus perustuu vastaavan uuden ajoneuvon veroon. Vähintään kolme kuukautta rekisterissä olleelle ajopelille myönnetään kuitenkin verosta alennusta auton ikään ja hintakehitykseen perustuvan järjestelmän mukaisesti. Vähennys perustuu markkinatietoihin. Jos mallikohtaista tietoa ei ole, vähennys on 0,8 prosenttia kultakin kuukaudelta.

Voimassa olevan lain määräykset ovat käytännössä merkinneet sitä, että muualla kuin Suomessa rekisteriin merkittyä ajoneuvoa on verotettu käytettynä ajoneuvona riippumatta siitä, kuinka paljon sitä on tosiasiallisesti käytetty liikenteessä. Myös rekisteröimättömänä liikenteessä käytettyä autoa on pidetty käytettynä riippumatta käytön laadusta tai laadusta.