Uutiset

Mies uhkasi hypätä
viidennestä kerroksesta

TS/Timo Jerkku
TS/Timo Jerkku

RITVA SETÄLÄ

Turun kävelykatu oli keskiviikkoaamuna Kristiinankadun ja Humalistonkadun väliltä poliisin sulkema kolmisen tuntia, kun Yliopistonkatu 24:ssä viidennen kerroksen ikkunassa näyttäytyi arvaamattomasti käyttäytynyt mies.

Mies oli rikkonut ikkunan isolla veitsellä, uhkasi hypätä, heitteli tavaroita ja uhkaili myös räjähteillä.

Tilanne esti alueella työskentelevien pääsyn työpaikoilleen. Kivikukkaron Anttilan avaaminen myöhästyi kaksi tuntia ja kymmenen minuuttia.

Tavaratalon johtaja Pasi Virtanen arvioi piirityksestä koituneen tuhansien eurojen menetykset.

- On mahdollista, että tällaiseen on vakuutus olemassa, mutta saattaa olla, että se korvaa vain pommiuhan. Selvitystyö on kesken, Virtanen sanoi eilen iltapäivällä.

Työntekijät pystyivät tulemaan tavarataloon takakautta, mutta osan tulo viivästyi. Poikkeustunnelma haittasi työhön tarttumista.

Neuvotteluratkaisu löytyi

Poliisi ja aluehälytyskeskus olivat saaneet Yliopistonkadulle hälytyksen kello 6.46, jolloin mies oli rikkonut ikkunan ja poliisitermein käynnistyi "yksilön suojaan liittyvä tehtävä".

Kenttäjohtaja Ken Wiklundin mukaan poliisi päätteli, ettei pommia ole. Paikalle hankittiin neuvottelija ja ikkunan alle tuotiin palolaitoksen laskeutumispatja. Taktinen ensiapuryhmä varmisti tilannetta.

Miehen vaatimuksena oli saada viskipullo, jonka poliisi hankkikin. Mies pudotti puukkonsa ja hänet saatiin kymmenen jälkeen asunnosta poliisin haltuun.

Miehen motiiveista ei Wiklundilla ollut vielä tarkkaa tietoa. Mies ei ollut kiinni otettaessa erityisen päihtynyt.