Uutiset

Pansion täyttötyöt odottavat
enää ympäristölupaa

Turun satama sai kaupungilta tiistaina maisematyöluvan Pansion kiisteltyjen täyttöpenkereiden rakentamiseen.

Luvalla ei ole kuitenkaan käytännön merkitystä ennen kuin Länsi-Suomen ympäristölupavirasto myöntää hankkeelle ympäristöluvan. Päätöstä odotellaan marraskuussa.

Asia jakoi mielipiteitä Turun ympäristö- ja kaavoituslautakunnassa. Vihreät, Rkp, yksi vasemmistoliiton ja yksi kokoomuksen edustaja olisivat halunneet myöntää luvan vain toiselle sataman suunnittelemista kahdesta kohteesta. Ehdotus hävisi äänin 8-5.

Pansioon aiotaan rakentaa uusi suursatama, jonka laiturialueen pohjiin aiotaan sijoittaa myös tinapitoisia ruoppausjätteitä. Tarkoitus on kiinteyttää liete niin, etteivät myrkyt pääse liukenemaan takaisin ympäristöön.

Ympäristö- ja kaavoituslautakunta hyväksyi tiistaina myös Pansiossa jo toimivan junalauttasataman meluntorjuntasuunnitelmat. Lautakunta kiirehti satamaa sopimaan laivamelua vähentävistä toimista varustamon kanssa vuoden loppuun mennessä. Melutason tarkistusmittaukset on tuotava lautakuntaan tammikuun aikana.

Vastarannan eli Ruissalon huvila-asukkaita kiusannutta melua aiotaan vähentää mm. laivanmoottorien äänenvaimentimia parantamalla.