Uutiset

Tienvarsipommi surmasi
virolaissotilaan Bagdadissa

LK/REUTERS<br />Irakilainen pikku poika oli yksi Bagdadissa maanantaina haavoittuneista.
LK/REUTERS
Irakilainen pikku poika oli yksi Bagdadissa maanantaina haavoittuneista.

Virolaissotilas kuoli ja viisi haavoittui maanantaina Bagdadissa, kun tienvarsipommi räjähti sotilassaattueen reitillä, kertoivat virolaiset viranomaiset. Virolaiset olivat liikkeellä kuorma-autoilla, kun omatekoinen pommi räjähti yhden ajoneuvon alla.

Virolla on Irakissa 45 sotilasta. Yksi virolaissotilas kuoli helmikuussa aseellisessa hyökkäyksessä Irakin pääkaupungissa.

Pommihyökkäykset ja taistelut vaativat maanantaina lukuisia kuolonuhreja Irakissa. Kolme irakilaista kuoli autopommin räjähdyksessä Bagdadissa. Hyökkäys oli ilmeisesti tähdätty Irakissa olevia australialaisjoukkoja vastaan, koska pommi räjäytettiin aivan australialaisen ajoneuvopartion lähistöllä Australian suurlähetystön tuntumassa. Kolme australialaissotilasta haavoittui iskussa.

Australialaisjoukkojen edustaja Mike Hannan kertoi, että kyse oli ensimmäisestä hyökkäyksestä australialaissotilaita vastaan. Hän totesi kuitenkin, ettei ole varmaa, oliko nimenomaan australialaiset valittu iskun kohteeksi.

Australia oli ensimmäisiä maita, jotka lähettivät joukkoja Yhdysvaltain johtamaan hyökkäykseen Irakiin. Viime vuonna maa vähensi joukkojaan 2 000:sta runsaaseen 900 sotilaaseen.

Amerikkalainen sotilas kuoli niin ikään Bagdadissa, kun hänen partionsa ajoneuvo ajoi tienvarsimiinaan. Viisi sotilasta haavoittui räjähdyksessä.

Pohjoisirakilaisessa Mosulin kaupungissa surmattiin paikallinen heimojohtaja ja kaksi hänen seuralaistaan. Toisessa Mosulissa tehdyssä pommi-iskussa paikallinen turvallisuusjoukkojen komentaja selvisi hengissä attentaatista, mutta kolme turvallisuusjoukkojen jäsentä haavoittui.

Neljä siviiliä kuoli Ramadin kaupungissa käydyissä taisteluissa amerikkalaissotilaiden ja kapinallisten kesken, kertoivat sairaalalähteet.