Uutiset

Aaton vaalirutistus sai ehdokkaat liikkeelle

TS/Jonny Holmén<br />Rkp:n ehdokas Christer Hummelstedt totesi, että kauppatorin kehittäminen jakaa ihmisten mielipiteet. Hummelstedt itse haluaisi muuttaa torialuetta entistä viihtyisämmäksi esimerkiksi puiden avulla.
TS/Jonny Holmén
Rkp:n ehdokas Christer Hummelstedt totesi, että kauppatorin kehittäminen jakaa ihmisten mielipiteet. Hummelstedt itse haluaisi muuttaa torialuetta entistä viihtyisämmäksi esimerkiksi puiden avulla.

HANNA VILO

Turussa vaaleja edeltävä lauantai keräsi viime hetken vaaliponnistukseen ehdokkaita sekä kauppatorille että silakkamarkkina-alueelle Aurajokirantaan. Ehdokkaat jakoivat tuttuun tapaan puolueen värien mukaisia ilmapalloja ja karamelleja. Turkulainen Jorosen perhe oli puoleen päivään mennessä kerännyt lähes kaikkien puolueiden pallot.

- Ainoastaan vihreät eivät jaa palloja, mutta se saattaa olla ihan hyvä asia, Mikko Joronen tuumi. Perheen pojat Nuutti ja Kaapo näyttivät tyytyväisiltä pallosaaliiseensa.

Joroset kertoivat äänestävänsä vasta varsinaisena vaalipäivänä.

- Tällä kertaa minulla on ystävä ehdokkaana, joten valinta oli näissä vaaleissa helppo. Muuten ehdokkaiden vastaukset ovat mielestäni hyvin ympäripyöreitä. On suuri ongelma, että puolueet eivät nykyään eroa tarpeeksi toisistaan, Sanna Joronen totesi.

Äänestäjät entistä kiinnostuneempia

Sdp:n ehdokas Johanna Rajala totesi, että puolueen vaalikampanja on mennyt viime vaaleja paremmin.

- Ihmiset ovat olleet liikkeellä hyvin positiivisessa hengessä. Erityisryhmät ovat käyneet kertomassa omia toiveitaan. Esimerkiksi monet lapsiperheelliset ovat olleet huolestuneita siitä, ovatko meidän päiväkotimme tarpeeksi turvallisia.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Myös terveydenhuolto ja joukkoliikenne kuuluvat kestoaiheisiin, joista äänestäjät haluavat keskustella.

- Kampanjan aikana on puhuttu paljon myös yksityistämisestä. Meidän vankka kantamme on, että siitä on tehtävä loppu.

Kokoomuksen Mirja Pitkänen kierteli silakkamarkkina-aluetta kampanjatiiminsä kanssa.

- Turkulaiset ovat selvästi kiinnostuneempia politiikasta nyt kuin viime vaaleissa. Työtä on tehty paljon ja suhtautuminen on ollut positiivista.

Pitkäsen mukaan varsinkin iäkkäämmät ihmiset kyselevät paljon peruspalveluista.

- Erityisesti terveysasiat ja vanhustenhuolto puhututtavat ihmisiä. Sen lisäksi myös kauppatorista kysellään paljon, siitä riittää paljon vastakkaisia näkemyksiä. Useimmat haluaisivat kunnostaa aluetta, mutta säilyttää yleisilmeen silti vanhana.

Rkp ja vihreät tarjoavat vaihtoehdon

Kauppatorilla äänestäjiä tavannut Rkp:n Christer Hummelstedt oli myös tyytyväinen oman puolueensa vaalityöhön.

- Vaalikampanja on tällä kertaa ollut harvinaisen rauhallinen, sillä kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan. Terveys-, sosiaali- ja koulutuskysymysten lisäksi äänestäjiä on mietityttänyt erityisesti torin kohtalo. Itse kannatan uudistuksia, sillä olen muualla Euroopassa nähnyt hyvin viihtyisiä puiden reunustamia toreja.

Hummelstedtin mukaan Rkp:n teemana on tällä kertaa tarjota vaihtoehto valtapuolueille.

- Suurimmat puolueet ovat jo ennen vaaleja sopineet vallanjaosta, minkä takia kovin hyökkäävää vaalityötä ei ole tehty. Me Rkp:ssä haluamme tarjota vaihtoehdon valtapuolueiden politiikalle.

Vihreiden vaaliauton luona kampanjoinut Heikki Korhonen totesi, että myös vihreät haluavat tarjota vaihtoehdon valta-akselille.

- Monet ovat kyllästyneet valtapuolueiden tekemiin sopimuksiin. Päätöksentekoon kaivataan lisää reiluutta.

Vihreät ovat myös aikaisempaa enemmän kampanjoineet kaduilla.

- Yritämme tavata mahdollisimman paljon tavallisia ihmisiä. Monet ovat olleet myös kiinnostuneita suhtautumisestamme talouskysymyksiin, sillä emme varsinaisesti kuulu oikeistoon emmekä vasemmistoon. Ratkaisemme asiat aina tapauskohtaisesti.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy
TS/Jonny Holmén<br />Kokoomuksen ehdokas Mirja Pitkänen kertoi vaalikampanjan onnistuneen hyvin. Ihmiset ovat kyselleet Pitkäseltä erityisesti terveydenhuollosta ja vanhusten asioista.
TS/Jonny Holmén
Kokoomuksen ehdokas Mirja Pitkänen kertoi vaalikampanjan onnistuneen hyvin. Ihmiset ovat kyselleet Pitkäseltä erityisesti terveydenhuollosta ja vanhusten asioista.
TS/Jonny Holmén<br />Vihreiden ehdokkaat Heikki Korhonen (vas.) ja Mika Helva olivat Taru Pätäri-Rannilan ja Selma Rannilan tentattavina.
TS/Jonny Holmén
Vihreiden ehdokkaat Heikki Korhonen (vas.) ja Mika Helva olivat Taru Pätäri-Rannilan ja Selma Rannilan tentattavina.
TS/Jonny Holmén<br />Sdp:n ehdokas Johanna Rajala jakoi lauantaina kauppatorilla vaalikarkkeja. Toini Hynninen valitsee mieleistään.
TS/Jonny Holmén
Sdp:n ehdokas Johanna Rajala jakoi lauantaina kauppatorilla vaalikarkkeja. Toini Hynninen valitsee mieleistään.