Talous

Halpaketju Tarjoustalo tuli Maskuun

TS/Pasi Leino<br />Turkulainen Matti Hyrsky kävi Kerttu-vaimoineen tutustumassa Maskun vasta-avattuun Tarjoustaloon, josta mukaan tarttuivat muun muassa Jouni Päiväläisen avajaistarjouksena kauppaamat wc- ja keittiörullapaketit.
TS/Pasi Leino
Turkulainen Matti Hyrsky kävi Kerttu-vaimoineen tutustumassa Maskun vasta-avattuun Tarjoustaloon, josta mukaan tarttuivat muun muassa Jouni Päiväläisen avajaistarjouksena kauppaamat wc- ja keittiörullapaketit.

MARIA SILANDER

Hyvinkääläis-kajaanilaisomistuksessa oleva halpaketju Tarjoustalo on tullut Turun seudulle. Tarjousmaxi-ketju avasi torstaina Maskuun Tarjoustalon, joka on ketjun ensimmäinen tavaratalo Varsinais-Suomessa.

Myymälä koventanee Maskun päivittäistavarakaupan hintakilpailua merkittävästi niin elintarvikepuolella kuin käyttötavaroissakin. Noin 40 000 tuotteen valikoimaan kuuluvat muun muassa tekstiilit, kemikaliotuotteet, talous- ja vapaa-ajan tavarat, autotarvikkeet ja työkalut.

- Täällä oli tällainen mahdollisuus. Kaavaongelmaa ei ollut, mikä oli olennainen tekijä, perustelee Tarjousmaxi-myymäläketjun toimitusjohtaja Kari Hautanen päätöstä tulla Maskuun.

Maskua myös puolsi se, että sillä on luontaisen ostospaikan maine Varsinais-Suomessa.

Uusi myymälä sijaitsee Maskun kauppakeskusalueella. Myymälärakennuksen pinta-ala on yli 7 000 neliötä. Tarjousmaxi omistaa myymälärakennuksen, tontti on Maskun kaupungin. Hautasen mukaan uusi myymälä on ketjulle kaikkiaan noin kymmenen miljoonan euron kokonaisinvestointi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Myymälä toi Maskuun 50 uutta työpaikkaa, joista osa on osa-aikaisia.

- Uskomme, että meillä on täällä erittäin lupaavat näkymät. Ainakin alku näyttää hyvältä, Hautanen kommentoi Turun alueen kauppaketjujen kilpailutilannetta.

Asiakkaita myymälä aikoo houkutella muilta Turun seudun päivittäistavaramyymälöiltä.

Pääosin pääkaupunkiseudulla toimivan Tarjoustalon ohella Tarjousmaxi-ketjuun kuuluu Maxi-Makasiineja ja Maxi-Kodintukkuja Kajaanin ja Pohjois-Savon alueella.

Ketju on aiemmin tänä vuonna laajentunut kolmella myymällä ja siihen kuuluu nyt 32 myymälää.

- Tarkoitus on, että Tarjousmaxi-ketjun liikevaihto ylittää tänä vuonna 180 miljoonaa euroa.

Myymäläketjun koko vuoden myynnin Hautanen arvioi kohoavan 210 miljoonaan euroon.