Talousliite

Yritykselle visuaalinen ilme

TS/Joel Rosenberg<br />Inka Lehdon ja Tiina Källin mukaan yrityksen visuaalinen kokonaisilmeellä on merkitystä muun maussa kansainvälisessä kilpailussa. Mimmi-koiran toimenkuvaan kuuluu trendien nuuskiminen.
TS/Joel Rosenberg
Inka Lehdon ja Tiina Källin mukaan yrityksen visuaalinen kokonaisilmeellä on merkitystä muun maussa kansainvälisessä kilpailussa. Mimmi-koiran toimenkuvaan kuuluu trendien nuuskiminen.

Tiina Källin ja Inka Lehdon yritysidea toi Turkuun uuden ideatoimiston. Suunnittelustudio Creamente on erikoistunut yritysten ja tuotteiden visuaalisen ilmeen suunnitteluun. Erilaisten ilmeiden ideoinnista vastaavat graafinen suunnittelija Inka Lehto sekä viestinnän suunnittelija Tiina Källi.

Heiltä onnistuvat yhtä hyvin niin yrityksen logon, esitteen, käyntikortin, nettisivujen, liikelahjan kuin sisustuksenkin ideointi ja suunnittelu.

Kolmantena "pyöränä" uudessa yrityksessä toimii suloinen norwichinterrieri Mimmi, jolla on ikää neljä kuukautta.

- Hänen toimenkuvaansa kuuluu lähinnä trendien nuuskiminen, Tiina Källi naurahtaa.

Källin ja Lehdon mukaan imagon ja yritysilmeen merkitys kasvaa kaiken aikaa, muutenkin kuin kansainvälisillä markkinoilla. Ihmiset kiinnittävät entistä enemmän huomiota visuaalisiin seikkoihin.

Creamenten oma ilme on raikasta punaista ja valkoista. Kokonaisilme on hyvin selkeä.

Taideteollisesta korkeakoulusta taiteen maisteriksi valmistunut Inka Lehto on suorittanut kolmen yliopiston välisen International Design Business Management -ohjelman sekä opiskellut myös Milanossa. Hän on saanut runsaasti kiitosta selkeistä ja yksinkertaisen tyylikkäistä ratkaisuistaan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Pelkkä tekniikka ei enää riitä. Tuotteen kokonaispaketin on heräteltävä ostajaa myös visuaalisesti. Trenditietoinen kuluttaja valitsee tuotteen, joka miellyttää silmää, Källi toteaa.

Lisäksi Creamente tarjoaa New Brand- suunnittelupaketteja aloitteleville yrittäjille. Sen avulla pyritään hakemaan mm. kunkin yrityksen omat vahvuudet ja erikoisuudet ja käyttää niitä hyväksi ilmeen luomisessa.

- Yrityksellä tulisi olla muista erottuva, yhtenäinen ja hallittu kokonaisilme. Huolella tehty ilme antaa yrityksestä laadukkaan ja luotettavan kuvan, Inka Lehto muistuttaa.

Liisa Aalto