Uutiset

Niinijokelaiset ylpeitä Pappisten tanssilavasta

HEIKKI ALA-NISSILÄ

Nopeasti lähestyvä Loimaiden kuntaliitos ei pelota Varsinais-Suomen vuoden 2004 kyläksi valitun Niinijoen asukkaita. Niinijokelaiset ovat vuodenvaihteeseen saakka kuntalaisia, mutta tammikuun alusta lähtien kaupunkilaisia.

- Kuntakeskus muuttaa kauemmaksi ja porukka suurenee, mutta niinijokelaisten ääni kuuluu vastakin. Asemamme säilyminen on itsestämme kiinni, ja voimme myös virittää yhteistoimintaa muiden kylien kanssa, kyläyhdistyksen puheenjohtaja Jari Onnela sanoo.

Niinijoen kyläyhdistys toimii Niinijoen koulunkäyntialueella, joka käsittää kaikkiaan yhdeksän vanhaa kylää. Asukkaita alueella on 850, ja kyläkeskuksessa toimii kunnan uusin ala-asteen koulu. Pankki on vielä jäljellä, mutta kyläkauppa on lopettanut.

Niinijoki tunnetaan Torkvillen taiteilijakodista ja biisoneistaan. Alpo Jaakolan patsaspuisto ja Suomen ensimmäinen viinitila ovat myös kyläyhdistyksen toimialueella. Siellä toimii kaksi kesäteatteria ja harrastustoiminta on muutenkin monipuolista ja vilkasta. Vuoden kylän valitsijat antoivat erityiskiitokset monista liikuntapaikoista ja runsaasta liikunnan harrastamisesta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kyläyhdistys itse pitää suurimpana saavutuksenaan Pappisten tanssilavan rakentamista ja tanssien aloittamista siellä uudelleen. Pappinen vetää kesäperjantaisin satoja tanssijoita aina Turusta ja Tampereelta saakka. Lavan vieressä on kyläyhdistyksen kunnostama uimaranta, jonka suosio vähävetisellä seudulla on taattu.

Jari Onnela ja kyläyhdistyksen sihteeri Kaisa Markula kiittelevät kyläläisten aktiivisuutta. Kyläyhdistyksen johdossa on 14-jäseninen hallitus, mutta jo tanssilavan toiminta vaatii enemmän väkeä.

Lavatoimikunnan talkoolaislistalla on 111 kyläläisen nimet. Työt lavalla on jaettu siten, että talkoovuoro tulee kolme kertaa kesässä. Talkoolaisia on toistaiseksi riittänyt hyvin.

- Lava ja uimaranta eivät kuitenkaan ole itsetarkoitus. Päätehtävämme on kylän kehittäminen, ja siinä olemme mielestäni onnistuneet. Siitä osoituksena on uusi koulumme, joka yhtenä tekijänä houkuttelee lapsiperheitä alueellemme, Onnela sanoo.