Uutiset

Ruotsin ruokakauppojen saastaisuuteen puututaan

Uppsala,
(STT-TT)

Ruotsin elintarvikevirasto on nostanut äläkän ruokatavaroiden käsittelystä monissa kaupoissa. Tuotteita ei merkitä kunnolla ja puhtauden kanssa on vähän niin ja näin. Vaikka varoituksia on annettu ennenkin, monien ketjujen kaupoissa ongelmia on edelleen, kirjoittaa Upsala Nya Tidning.

Elintarvikevirasto puuttuu nyt asiaan kaksinkertaistamalla tarkastusten määrän viime vuoteen verrattuna. Uusia tarkastuksia on tehty vasta kolmasosa, mutta havaitut puutteet ovat olleet vakavia ja laajamittaisia.

Eräässä Vivo-ketjun myymälässä irtolihaa ja vihanneksia säilytettiin samassa jääkaapissa, lämpömittareita puuttui ja kauppaan levitetty rotanmyrkky olisi voinut levitä ruokatavaroihin.

Yhdessä KF-ketjun myymälässä oli ulkoseinissä rakosia, joista tuholaiset pääsivät sisätiloihin, missä elintarvikkeita säilytettiin lattialla.

- Elintarvikelainsäädännön asettamat vaatimukset eivät ole mitenkään kohtuuttomia, sanoo Ruotsin elintarvikeviraston tarkastaja Niklas Ekman. Hänen mukaansa kaikkia kauppiaita ei ole vielä saatu kantamaan vastuuta elintarvikkeiden oikeasta käsittelystä.