Uutiset

Bodom-epäilty pysyy edelleen vangittuna

Espoo,
(STT)

Bodominjärven henkirikoksista epäilty Nils Gustafsson pysyy edelleen vangittuna. Espoon käräjäoikeus päätti asiasta perjantaina pidetyssä vangitsemiskäsittelyssä.

Vangitsemisen peruste oli sama kuin kahdella aiemmallakin kerralla: epäily murhista. Gustafsson on nyt ollut vangittuna kuukauden päivät.

Teot kiistävä Gustafsson oli itse pyytänyt jälleen uutta vangitsemiskäsittelyä. Pari tuntia kestänyt vangitsemisoikeudenkäynti pidettiin suljetuin ovin. Myös oikeuden päätöksen perustelut ovat salaiset.

Asianajajansa Riitta Leppiniemen mukaan Gustafsson on pettynyt lopputulokseen.

Leppiniemen mukaan Gustafssonia kuultiin oikeuden istunnossa, mutta muuta Leppiniemi ei kommentoinut. Tutkinnanjohtaja Tero Haapala keskusrikospoliisista luonnehti tutkintaa vain siten, että "siinä on menty eteenpäin".

Haapala ei ole varma, saadaanko tutkinta ja mahdollinen syyteharkinta valmiiksi ennen syytteen nostamisen määräpäivää heinäkuussa.

Syyttäjä Tom Ifström on jo alustavasti tutustunut tähän mennessä kertyneeseen esitutkinta-aineistoon. Ifström pitää lähes varmana, että asia etenee syyteharkintaan.