Talous

Suomessa hinnat ennallaan

Markus Pirttijoki

Suomalaiset kännykkäkauppiaat eivät ole saaneet Nokialta ohjeistusta hintojen alentamisesta, vaan puhelimia myydään entisellä hinnalla.

Tämän vuoksi Suomessa epäilläänkin, että kyseessä olisi maailmanlaajuinen hanke, niin kuin torstain Financial Times väitti.

- Jo jonkin aikaa olemme toimineet niin, että muutokset tapahtuvat yhtä aikaa joka paikassa ainakin Euroopan tasolla, sanoo Dna+-myymäläketjun toimitusjohtaja Ville Hyvärinen.

Myöskään Teleringissä ei ole kuultu uusista ohjeista.

- Tämä on loman jälkeen kolmas päivä töissä, enkä ainakaan ole saanut sellaista tietoa. Olen henkilö, joka tällaisen asian kyllä kuulee heti Nokian virallisena jälleenmyyjänä, kertoo Telering Oy:n toimitusjohtaja Aimo Heikkinen.

Myöskään Elisa ei ole saanut mitään virallista tietoa.

- Luin asiasta pari tuntia sitten internetistä, enkä tiedä, mitä tulee tapahtumaan. Nokialta ei ole kuulunut mitään vahvistusta, totesi Mäkitorppa-ketjusta vastaava johtaja Tom Lindblad.

Hyvärisen mukaan Nokian markkinaosuus on Suomessa aivan toista luokkaa kuin muualla maailmassa.

- Ehkä meilläkin on pientä muutosta tullut alaspäin, mutta kauppiaan kannalta mistään merkittävästä ei ole kysymys, Hyvärinen sanoo.

Heikkinen muistuttaa, että Suomessa kilpailu on pitänyt hinnat suosituksia alempina.

- Jos jotain ohjeita tulee, niin kuluttajahinnat tuskin alenevat niin paljon kuin julkisuudessa kerrotaan, koska tälläkään hetkellä suositushinnoilla ei ole merkitystä, hän toteaa.