Talous

Sanoma
tekee
tyttäriä

Sanoma Osakeyhtiö yhtiöittää lehtensä, it-toimintonsa sekä lehtipainonsa ensi vuoden alusta alkaen. Tavoitteena on lisätä Sanoman liiketoiminnallista selkeyttä ja kustannustehokkuutta, kerrottiin yhtiön tiedotteessa.

Sanoma Osakeyhtiön toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen arvioi, että erityisesti painopuolen mutta myös it-yhtiöitten eriyttäminen luo paremmat edellytykset palveluiden tarjoamiseen Sanomien ulkopuolelle. Kustannustehokkuutta saadaan Pentikäisen mukaan sillä, että kun palveluita myydään yhtiöstä toiseen, tiedetään täsmälleen, mitä ne maksavat.

Sanoma Osakeyhtiön tulevia tytäryhtiöitä ovat Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat, Taloussanomat (nykyisin Startel Oy), Lehtimedia (nykyisin Kymen Lehtimedia Oy), Sanoma Data, Sanomapaino, Lehtikuva ja Esmerk.

Helsingin Sanomien toimitusjohtajaksi nimitetään markkinointijoh taja Pekka Soini, 46, Ilta-Sanomien toimitusjohtajaksi markkinointijohtaja Pekka Harju , 41, ja Sanoma Datan toimitusjohtajaksi hallintojohtaja Veli-Pekka Elonen , 38, joka toimii myös Sanoma Osakeyhtiön johtajana vastuualueenaan kehitys ja lakiasiat. Sanomapainon toimitusjohtajaksi tulee Antti Mäkelä , 51, joka jatkaa myös Lehtimedian toimitusjohtajana. Talousjohtaja Eija Rinnalle , 49, siirtyy osa Elosen nykyisistä hallintotehtävistä.