Uutiset

USA: Yhteistyö vähensi terrori-iskuja

Washington,
(STT-DPA-AFP-Reuters)

Kansainväliset terrori-iskut ovat vähenemään päin. Näin ilmoittaa Yhdysvaltain ulkoministeriö. Ministeriön eilen julkaiseman raportin mukaan vuonna 2003 iskuja oli vähemmän kuin milloinkaan vuoden 1969 jälkeen.

Globaalin terrorismin rakenne -raportti kertoo, että viime vuonna terrori-iskuja tehtiin kaikkiaan 190. Vuonna 2002 kansainväliset terroristit iskivät 198 kertaa ja 2001 peräti 346 kertaa. Terrori-iskuissa kuoli viime vuonna 307 ihmistä, mikä on yli puolet vähemmän kuin vuonna 2002.

Puolustusministeriön mukaan terrorin vähentyminen on seurausta tiivistyneestä kansainvälisestä yhteistyöstä. Ministeriö kuitenkin korostaa, että myönteisistä luvuista huolimatta terrorismin uhka ei ole poistunut, vaan sitä vastaan on edelleen taisteltava voimakkaasti.

Yhdysvallat on antanut uuden terrorismivaroituksen. Hallituksen mukaan amerikkalaiset voivat joutua terrori-iskujen kohteeksi liikkuivatpa he missä tahansa maailmalla.

Ulkoministeriön mukaan Yhdysvaltain hallitus on syvästi huolissaan lisääntyneestä terrori-iskujen uhasta. Iskujen mahdollisuus on lisääntynyt, koska tilanne Lähi-idässä on kiristynyt eivätkä väkivaltaisuudet ota loppuakseen Irakissa.