Talous

Tradeka puntaroi erilaisia
tulevaisuuden vaihtoehtoja

Tradeka-yhtymän hallintoneuvosto ei keskiviikkona lyönyt lukkoon yhtiön tulevaisuudensuunnitelmia. Julkisuudessa esillä olleiden suunnitelmien mukaan kaupparyhmä etsisi kumppania mahdollisesti ulkomaisesta vähittäiskauppaketjusta.

Tradeka-yhtymän vähittäiskauppayhtiö on Tradeka Oy , johon kuuluvat Valintatalot, Siwat ja Euromarketit.

Viestintäjohtaja Riitta Raasakka sanoo, että yhtymän johdon tarkastelussa on kolme etenemismallia. Niiden sisältöä hän ei tässä vaiheessa halua eritellä.

- Näistä kolmesta katsotaan, mitä mallia lähdetään syventämään. Yksi vaihtoehto voi olla myös se, että toiminta jatkuu ennallaan, Raasakka sanoo.

Kaavailun toteuttamiseen ei Tradekassa ole myöskään laadittu aikataulua. Raasakan mukaan kyseessä on niin monipolvisia prosesseja, ettei tavoiteaikataulua voi laatia.

- Kaikki tämä täytyy panna sitä taustaa vasten, että olemme kymmenen vuotta olleet yrityssaneerauksen vuoksi tilanteessa, jossa emme voineet tehdä mitään suurempia strategisia linjauksia. Nyt on korkea aika tehdä selvitystyötä, Raasakka sanoo.

Seuraavan kerran Tradekan tulevaisuutta ruoditaan hallintoneuvostossa todennäköisesti kesäkuussa. Tradekan uusi edustajisto kokoontuu ensimmäisen kerran 26. toukokuuta, jolloin se valitsee myös uuden hallintoneuvoston. Maaliskuussa valittuun edustajistoon kuuluu 110 varsinaista jäsentä.

Tradeka paransi viime vuonna tulostaan selvästi ja sai vuodenvaiheessa päätökseen yrityssaneerauksen.