Uutiset

Yhä useampi voi saada sairauslomansa suullisella ilmoituksella

HEIKKI KAUHANEN

Muutaman päivän mittaisen sairausloman voi jatkossa pitää suullisella ilmoituksella yhä useammalla työpaikalla.

Teollisuuden ja Työnantajien TT:n lääketieteellinen asiantuntija, ylilääkäri Kari Kaukinen uskoo, että kyseinen käytäntö olisi tietyin edellytyksin niin työnantajan kuin työntekijän etu. Hänen mukaansa se edellyttää molempien osapuolien keskinäistä luottamusta.

- Jos asiasta voidaan sopia paikallisesti, se voisi olla hyvä merkki myös työyhteisön kannalta. Mutta pitää muistaa, että työnantajalla on kuitenkin aina oikeus vaatia kirjallista sairauslomatodistusta.

Kaukisen mukaan sairauslomatodistusten kirjoittaminen ei ole todellinen ongelma terveysasemille.

- Se vie heidän työajastaan keskimäärin kaksi prosenttia, joten mistään merkittävästä työmäärästä ei ole kyse.

SAK:n lakimies Timo Koskinen on samaa mieltä Kaukisen kanssa. Koskisen mukaan puhelimitse tehdyllä ilmoituksella on monenlaista hyötyä.

- Toisin kuin on epäilty, tällä menettelyllä on vähennetty sairauslomapäivien määrää, koska työntekijää jää silloin kotiinsa toipumaan varhaisemmassa vaiheessa ja paranee nopeammin. Jos hän olisi pyytänyt sairauslomaa, hän olisi hakenut sitä myöhemmin ja tauti olisi edennyt pitemmälle. Samalla vältytään siltä, että työntekijä tartuttaisi muut työntekijät pöpöillään, Koskinen perustelee.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Työnantajapuolella ajatus kuitenkin epäilyttää, koska aina ei voida tietää, milloin kyseessä on esimerkiksi krapula eikä tavanomainen flunssa.

Ministeriö laatii yhtenäisiä ohjeita

Turun kaupungin henkilöstösuunnittelija Urpo Matilainen kertoo, että kaupungin työntekijöistä valtaosa saa lyhytaikaisen työtodistuksen työterveyshoitajalta. Lääkärintodistus ei ole aina välttämätön, kun on kyse korkeintaan viiden vuorokauden pituisesta poissaolosta.

Osa kaupungin työntekijöistä selviää suullisella ilmoituksella.

- Käytäntö vaihtelee hallintokunnittain. Suurimmassa osassa vaaditaan edelleenkin kirjallinen todistus, Matilainen kertoo.

Helsingin, Vantaan ja Espoon kaupungit sekä useat suuryritykset ottivat vuosia sitten käyttöön järjestelmän, joka sallii tietyissä olosuhteissa suullisen ilmoituksen sairausloman saamiseksi.

Suomalaisista työssä käyvistä 80 prosenttia on työterveyshuollon piirissä. Heistä 87 prosenttia käyttää sairauslomaa tarvitessaan oman työnantajansa tarjoamia työterveyspalveluja.

Sosiaali- ja terveysministeriö laatii parhaillaan yhtenäisempiä ohjeita sairausloman pelisäännöistä työpaikoilla.