Uutiset

Oppositio jätti välikysymyksen työllisyydestä

Helsinki,
(STT)

Oppositio jätti tänään hallitukselle välikysymyksen hyvinvointiyhteiskunnan rahoituksesta ja työllisyyden hoidosta. Välikysymyksessä ovat mukana kaikki oppositioryhmät.

Vihreiden Irina Krohnin ensimmäisenä allekirjoittamassa välikysymyksessä kysytään, miten hallitus aikoo turvata elatussuhteen kehityksen, kääntää työllisyyskehityksen kasvuun ja taata hyvinvointiyhteiskunnan kestävän rahoituksen.

Välikysymyksessä huomautetaan huoltosuhteen heikkenemisestä. Vuonna 1990 sataa työssä käyvää kohti oli vielä 100 työssäkäymätöntä. Nyt elatussuhde on 120 työssäkäymätöntä sataa työssäkäyvää kohti, mutta se heikkenee suurten ikäluokkien siirtyessä eläkkeelle. Veronmaksajia jää entistä vähemmän, vaikka tulonsiirtoja saavia on entistä enemmän.

Oppositio huomauttaa myös, että työllisyysaste putosi maaliskuussa peräti 65,8 prosenttiin. Oppositio katsoo siten hallituksen epäonnistuneen täysin työpaikkojen määrän lisäämisessä.

Hallitus vastaa välikysymykseen 12. toukokuuta. Vastaajana on valtiovarainministeri Antti Kalliomäki (sd.) Hallituksen luottamuksesta äänestetään perjantaina 14. toukokuuta.