Uutiset

Tv: Sharonin syytteeseen ei riittävästi todisteita

Jerusalem,
(STT-AFP)

Syyttäjillä ei ole riittävästi todisteita Israelin pääministerin Ariel Sharonin asettamiseksi syytteeseen korruptiosta, kertoo Israelin televisio lainaten väliaikaista tutkintaraporttia.

Oikeuskansleri Menachem Mazuz on asettanut lautakunnan selvittämään mahdollista syytteen nostamista pääministeriä vastaan. Israelin televisio lainasi lautakunnan väliaikaista raporttia.

Lahjontajupakka juontaa juurensa vuoden 1999 vaalikampanjaan. Syyttäjäviranomaisten mukaan israelilainen liikemies maksoi Sharonin pojalle suuria summia, jotta tämä taivuttelisi isänsä tukemaan hänen liiketoimiaan Kreikassa. Sharon ja hänen poikansa ovat kiistäneet tehneensä mitään väärää.

Sharonin mukaan tiekarttana tunnettu Lähi-idän rauhansuunnitelma on kuollut. Hän sanoi israelilaisen televisiokanavan haastattelussa eilen, että tiekarttaa ei voida viedä eteenpäin, koska palestiinalaiset eivät pidä kiinni sitoumuksistaan.

Muun muassa EU:n, Venäjän, Yhdysvaltojen ja YK:n ajaman tiekartan mukaan itsenäinen Palestiinan valtio voitaisiin perustaa vuonna 2005 Gazaan ja Länsirannalle.