Uutiset

Kokoomuksella kunnallisvaalien teemana yksityistäminen

Helsinki,
(STT)

Kokoomus vaatii lisää vapauksia kunnallisten palvelujen järjestämiseksi, jotta kuntalaisten tarpeet saataisiin tyydytettyä nykyistä tehokkaammin ja joustavammin. Kuntien halutaan kehittävän palvelujaan siten, että kuntalaisilla olisi enemmän vaihtoehtoja ja että yrittäjyyttä hyödynnettäisiin aiempaa paremmin.

Kokoomuksen puheenjohtajan Ville Itälän mukaan kuntien palvelujen tuottamistapojen ja rakenteiden uudistaminen on välttämätöntä, jotta ikääntyvän väestön tarvitsemat palvelut voitaisiin turvata veroja nostamatta. Kokoomuksen kunnallisvaikuttajien tapaamisessa eduskunnassa tänään puhunut Itälä arvosteli erityisesti vasemmistoa siitä, että se ei uudistustyöhön pysty. Hänen mielestään vasemmisto puolustaa tehottomia kuntapalveluja ideologisista syistä.

Kokoomus on ottamassa kuntapalvelujen uudistamisen keskeiseksi teemakseen syksyn kunnallisvaaleihin. Puolueen kuntavaikuttajia puhuttikin tapa, jolla asia saadaan äänestäjien hyväksymäksi ilman että kokoomustakin syytettäisiin vain ideologisesta yksityistämisestä.