Uutiset

TU: Suomalaishenkilöstöä TeliaSoneran hallitukseen

Helsinki,
(STT)

TeliaSoneran suurimpien omistajien, Suomen ja Ruotsin valtioiden yksimielinen tahto henkilöstön tasapuolisesta edustuksesta yrityksen hallituksessa ei ole toteutunut, STTK:laiset Toimihenkilöunioni ja Tietoliikenneliitto arvostelevat. Jarruna on ollut ruotsalainen henkilöstö.

Ruotsalaisella henkilöstöllä on hallituksessa kolme edustajaa, kaksi toimihenkilöiden ja yksi työntekijöiden nimeämänä. Suomalaisia hallituksessa edustaa puheenjohtajan kutsusta pääluottamusmies Taru Solakivi, mutta muista poiketen ilman äänioikeutta.

- Asiasta on ollut mahdollista sopia henkilöstön kesken, mutta tähän ruotsalaiselta henkilöstöltä ei ole löytynyt toistaiseksi halua, TeliaSonera Finlandin toimihenkilöitä edustava Solakivi harmittelee.

TU:n puheenjohtaja Ilkka Joenpalo vetoaa, että TeliaSoneran suuromistajat puuttuisivat asiaan huomisessa yhtiökokouksessa Tukholmassa.

TeliaSonerassa on noin 7 000 suomalaista ja noin 12 000 ruotsalaista työntekijää. Ruotsalaiset henkilöstöryhmät ovat saaneet hallituspaikkansa sikäläisinä työehtosopimusosapuolina.