Uutiset

Kela purkaa ruuhkaa

Helsinki,
(STT)

Sairaanhoitokorvausten ja sairauspäivärahojen hakemusten käsittely on ruuhkautunut Kelan Helsingin vakuutuspiirissä. Ruuhkaa puretaan siirtämällä hakemusten ratkaisutyötä muualle maahan.

Hakemusjonot on määrä purkaa toukokuun puoliväliin mennessä, kerrotaan Kelasta. Helsingin vakuutuspiirille on laadittu erillinen ruuhkan purkamissuunnitelma.

Sairauspäivärahojen ratkaisemista on Helsingissä hidastanut pula asiantuntijalääkäreistä. Yhteensä 900 sairauspäivärahahakemusta on siirretty ratkaistaviksi Kelan Lahden, Seinäjoen, Kuopion, Oulun ja Turun aluekeskuksiin, joissa aluekeskusten asiantuntijalääkärit antavat tarvittavat lausunnot.

Sairaanhoidon korvausten käsittelyä on puolestaan hidastanut korvaushakemusten määrän kasvu, joka johtuu mm. hammashoidon Kela-korvausten laajenemisesta kaikkiin ikäluokkiin. Viikko sitten Helsingistä siirrettiin yli 50 000 sairaanhoidon korvaushakemusta aluekeskuksiin ratkaistaviksi muualla Suomessa.

Ruuhkan purkaminen koskee myös yleistä asumistukea. 2 000-4 000 asumistukihakemusta siirretään ratkaistaviksi Kelan Lappeenrannan ja Lieksan yksiköihin.