Talous

Rautaruukin
tulos parani
reippaasti

Voimakkaasti tulostaan parantanut Rautaruukki julkaisi yllättäen osavuosikatsauksensa maanantaina kaksi päivää etuajassa. Yhtiö perusteli tulosjulkistuksensa aikaistamista sillä, että tulos on selvästi markkinoiden ennakko-odotuksia parempi.

Rautaruukin tulos rahoituserien jälkeen nousi tammi-maaliskuussa 63 miljoonaan euroon, kun vuosi sitten tulos jäi 12 miljoonaan euroon. Rautaruukin alkuvuosi on sujunut niin hyvin, että kolmen ensimmäisen kuukauden tulos oli lähes yhtä hyvä kuin koko viime vuoden tulos.

Myös liikevaihto kasvoi reippaasti. Rautaruukin liikevaihto oli tammi-maaliskuussa 795 miljoonaa euroa, mikä oli 91 miljoonaa euroa enemmän kuin vuosi sitten.

Tulosparannus tuli teräksestä. Yhtiö kuvasi terästuotteiden markkinatilannetta poikkeukselliseksi Kiinan erittäin voimakkaan kysynnän vuoksi. Samaan aikaan tarjonta Euroopassa supistui, joten terästuotteiden hinnat ovat kohonneet selvästi viime vuoden lopun tasolta.

Myös teräksen raaka-aineiden hinnat ovat nousseet, mutta ne alkavat vaikuttaa Rautaruukin tulokseen vasta kuluvalla vuosineljänneksellä, yhtiö arvioi tulostiedotteessaan.