Uutiset

Tuuli pettää roskanpolttajan

EEVA SUOJANEN

Maastopalo lähti roskanpoltosta Loimaan Joenperäntien varrella maanantaina puoliltapäivin. Liekit kulottivat pari hehtaaria peltoa.

Hälytys Turkuun tuli klo 12.06. Ensimmäiset pelastusyksiköt olivat paikalla noin viiden minuutin kuluttua.

Talon väkeä ja naapureita oli jo liekkejä tamppaamassa.

Tilanne oli lapioiden ja talikoiden avulla pian hallinnassa ja viimeiset yksiköt saattoivat palata asemapaikalleen neljänkymmenen minuutin kuluttua hälytyksestä.

- Vain pari roskapussia piti polttaa, kun oli tyyni sää. Tuuli voimistui roskakasan sytyttämisen jälkeen ja yhtäkkiä liekit olivatkin jo levinneet pellolle. En polta enää koskaan roskia, vaikerteli epäonninen roskanpolttaja, kanalassa auttamassa ollut sukulainen.

- Tuttu tarina, totesi palomestari Pertti Kulmala .

Hallinnasta riistäytynyt roskanpoltto on viime aikoina työllistänyt pelastuslaitosta Loimaan seudullakin. Yllätyksiä on aiheuttanut ajoittain kovaksi yltyvä tuuli.

Kulmalan mukaan roskanpoltto on sallittua taajama-alueen ulkopuolella, eikä siitä tarvitse enää ilmoittaa viranomaisille.

- Varovaisuutta vaan ei voi liikaa korostaa.

Joenperäntien varrella syntynyt tilanne selvitettiin helposti, mutta toisinkin olisi voinut käydä. Hyvää onnea oli siinä, että palon alettua tuuli kääntyi pellolle pois päin isosta kanalasta ja kuivurista.