Uutiset

Työpaikkasimulaattorilla
haetaan Kaarinassa
uusia väyliä työnhakuun

TS/Jonny Holmén<br />Arja-Liisa Kontto (edessä), Raimo Toivonen (vas.), Harri Koivisto, Kirsi Haltia, Marjatta Sipilä ja Kari Mäntynen luottavat simulaattorin tuottavan myös oikeita työpaikkoja.
TS/Jonny Holmén
Arja-Liisa Kontto (edessä), Raimo Toivonen (vas.), Harri Koivisto, Kirsi Haltia, Marjatta Sipilä ja Kari Mäntynen luottavat simulaattorin tuottavan myös oikeita työpaikkoja.

HEIKKI KAUHANEN

Kaarinassa on käynnistynyt valtakunnallisesti merkittävä pilottihanke, jonka tavoitteena on löytää luontevia yhteyksiä työnhakijoiden ja työnantajien välille.

Paimion ammatillisen aikuiskoulutuksen Kaarinan Portti -työnhakukeskuksessa on otettu käyttöön Suomen ensimmäinen työpaikkasimulaattori.

- Kun työnhakija pystyy tutustumaan yritykseen simulaattorissa, hänen ei tarvitse häiritä mahdollista tulevaa työnantajaansa liian aikaisessa vaiheessa. Yritykset ovat tietoisia, että Portin asiakkailla on pääsy niiden tietoihin, Paimion ammatillisen aikuiskoulutuskeskuksen johtaja Harri Koivisto kertoo.

Portin työpaikkasimulaattorissa on mukana nyt kuusi Portin työnhakijaa ja kuusi yritystä. Simulaattorissa työnhakijat perehtyvät työelämävalmennusjakson aikana yritykseen ja tekevät muun muassa kuvauksen yrityksen toimintajärjestelmästä.

Pilottihankkeen tavoitteena on hankkia kymmeniä kummiyrityksiä Varsinais-Suomesta. Mukaan lähteneet simulaattorilaiset ovat suorittaneet harjoitteluaan jo bioalan, lääkealan, turvallisuustekniikka-alan, ohjelmistoalan ja puunjalostusteollisuuden yrityksissä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Tavoitteenamme on, että tätä kautta mahdollistuu oikean työpaikan saaminen. Simulaattorilaisten omat näytetyöt voivat olla avuksi, Koivisto muistuttaa.

Työpaikkasimulaattorissa työnhakija osallistuu ensin 20 päivän laatujärjestelmävalmennukseen Portin tiloissa. Sen jälkeen on työelämävalmennusjakso, joka kestää 25-60 päivää. Koulutuksen aikana työttömälle työnhakijalle maksetaan kulukorvausta ja harjoittelujaksolla työelämävalmennusrahaa.

Yksittäiselle yritykselle simulaattorihankkeesta katsotaan olevan hyötyä erityisesti siinä, että yritys oppii tuntemaan pätevän työntekijänsä ennen kuin hän on "oikeasti" tullut töihin. Samalla yritykset saavat ilmaista markkinointiapua. Projekti on ESR-rahoitteinen.