Uutiset

Lakkahuumebisnes toi syytteitä huumerikoksista

Helsinki,
(STT)

Helsingin käräjäoikeudessa luettiin syytteitä useille ihmisille ja yhdelle yritykselle, joiden toiminnan epäillään edesauttaneen ns. lakkahuumebisneksen syntyä pääkaupunkiseudulle.

Kahta aineen myymisestä epäiltyä nuorta miestä syytetään törkeistä huumerikoksista. Valtionsyyttäjä Leena Metsäpellon mukaan miehet ostivat yhteensä yli sata litraa liimanpoistoaineena käytettävää, lakaksi kutsuttua gammabutyrolaktonia sitä maahantuovalta yritykseltä ja myivät ainetta eteenpäin päihteenä. Osa aineesta muutettiin kotilaboratoriossa ns. gammahuumeeksi.

Syyttäjä vaatii rangaistusta myös liimanpoistoainetta myyneen teknokemian alan yrityksen toimitusjohtajalle ja yhdelle työntekijälle. Syyttäjän mielestä työntekijä syyllistyi salakuljetukseen tuodessaan ainetta maahan ilman viranomaisen lupaa tai tarkastusta ja lääkerikokseen myydessään sitä eteenpäin. Toimitusjohtaja laiminlöi valvontavelvollisuuttaan. Syyttäjä esittää, että yritys tuomittaisiin tapauksen vuoksi 5 000 euron yhteisösakkoon.

Lisäksi syytteessä on yksi mies ja yksi nainen, joilla epäillään olleen pienempi rooli aineiden luovuttamisessa tai myynnissä.