Uutiset

Lepakkoliigan jutussa kovia tuomioita

Vantaa,
(STT)

Vantaan käräjäoikeus on antanut kovat vankeustuomiot muun muassa huumerikoksista nk. Lepakkoliigan jutussa. Kahdeksan miestä sai neljästä kymmeneen vuoden tuomiot. Loput kuusi syytettyä saivat eripituiset ehdolliset tai ehdottomat vankeusrangaistukset. Osa syytteistä hylättiin.

Käräjäoikeuden mukaan ryhmä on harjoittanut laajamittaista huumekauppaa Etelä-Suomessa. Huumeita ostettiin Virosta. Käräjäoikeuden mukaan kuusi ryhmän jäsentä piti hallussaan ja levitti noin 60 kiloa hasista, 10 kiloa marihuanaa, 5 kiloa amfetamiinia ja 5 000 kappaletta ekstaasitabletteja.

Tuomioita tuli myös törkeistä ampuma-aserikoksista, kätkemisrikoksista ja räjähderikoksista. Käräjäoikeus perusteli ankaria rangaistuksia sillä, että osalla toiminta oli erityisen suunnitelmallista, pitkäkestoista ja liiketoimimaista. Lisäksi neljä vastaajaa oli pitänyt hallussaan erittäin vaarallisia ampuma-aseita.

Oikeus tuomitsi maksettavaksi myös huomattavan suuret korvaukset valtiolle rikoshyödystä. Seitsemän tuomittua määrättiin yhteisvastuullisesti reilun 100 000 euron korvauksiin.