Uutiset

Pohjois-Korea asetti ehtoja Etelä-Korean hätäavulle

Peking,
(STT-DPA)

Pohjois-Korea on asettanut ehtoja Etelä-Korean hätäavulle viimeviikkoisen räjähdysturman uhreille. Pohjois-Korea ei halua, että apua lähetetään maiden välisen tiukasti vartioidun rajan yli etelästä pohjoiseen, kertoi Etelä-Korean Punaisen Ristin edustaja.

Hänen mukaansa asiasta oli keskusteltu maiden edustajien kesken Panmunjomin raja-asemalla. Pohjois-Korea ei ollut kertonut syytä asettamalleen ehdolle.

Punaisen Ristin edustajien mukaan maakuljetus etelästä pohjoiseen veisi nelisen tuntia, kun taas merikuljetus, johon nyt on ilmeisesti turvauduttava, kestää kaksi vuorokautta.

Etelä-Korea on luvannut miljoona dollaria eli noin 840 000 euroa Rjongchonin onnettomuuden uhreille.

Kansainvälinen Punainen Risti on pyytämässä lisäapua Pohjois-Korean räjähdysonnettomuuden uhreille. Kansainvälisen vetoomuksen kautta halutaan varmistaa lisäavun saanti turmassa loukkaantuneille 1 300 ihmiselle, kertoo järjestön Pekingin-toimisto.

Monia uhreja hoidetaan Kiinan vastaisella rajalla sijaitsevassa Sinuijun kaupungissa. Loukkaantuneiden joukossa on lukuisia lapsia, joilla on pahoja palo- ja viiltovammoja.